Учени твърдят, че са открили антитела, които блокират коронавируса

Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса.

Според БГНЕС, специалистите на компанията са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в състояние да повлияят на коронавируса. Учените установили, че едно от тях, STI-1499, е 100% способно да защити човешките клетки от инфекция със SARS-CoV-2.

Sorrento Therapeutics обясняват, че принципът на антитялото е, че то "обвива" вируса и го извежда от човешкото тяло в рамките на четири дни.

"Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което определено работи", заяви основателят на компанията д-р Хенри Джи. 

Ученият каза, че досега тестовете се извършват само в лабораторни условия, така че компанията не може да произвежда лекарства. В същото време Джи добави, че ако лекарството се използва за лечение, карантинните мерки могат да бъдат премахнати.

"Ако имаме неутрализиращо антитяло в организма, тогава няма да е необходимо социално разстояние", обясни ученият.

Пандемията от коронавирус се разпространи в почти всички страни. Според СЗО в света са заразени над 4,4 милиона души, от които около 302 хиляди са починали, а над милион са излекувани. Съединените щати са лидер по брой на заразени и починали от коронавирус.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини