16 °C

Американска биофармацевтична компания твърди, че е открила лекарство срещу коронавируса

Sorrento Therapeutics обяви, че е направила пробив в борбата срещу COVID-19. Базираната в Калифорния биофармацевтична компания твърди, че е открила антитяло, което може да защити човешкото тяло от коронавируса и да го изхвърли от  човек в рамките на четири дни, съобщи ексклузивно Fox News.

В интервю за Fox News д-р Хенри Джи, изпълнителен директор на Sorrento Therapeutics, заяви: "Искаме да подчертаем, че има лекарство. Има решение, което работи 100 процента."

Въпросното антитяло, наречено STI-1499, е разработено от Sorrento Therapeutics. Ако твърденията на д-р Джи се окажат верни, това би бил голям пробив.

По думите на д-р Джи техното лекарство ще бъде достъпно месеци преди ваксината да достигне пазара.

Наскоро бе обявено, че Соренто си партнира с базираната в Ню Йорк Mount Sinai, за да разработи коктейл с антитела. Наречен Covi-Shield, коктейлът се състои от три различни антитела и очаква одобрение на FDA, за да бъде използван профилактично при хора, които се връщат на работа и тези, които са изложени на COVID-19.

"Антителата, като цяло, са много ефективни за намаляване на нивата на вируса при тежка инфекция“, каза в скорошно интервю Филис Канки, професор по имунология и инфекциозни заболявания в Харвардското училище по обществено здраве. "Има ограничения колко може да се дават и колко продължително.“

Експертите смятат, че сравнително голям процент от тези, които се заразяват с вируса SARS-CoV-2, който причинява COVID-19, са безсимптомни и тези тихи носители на вируса все още могат да заразят другите. Това обяснява страховете, че ще има втора вълна от инфекции с COVID-19, особено след като държавите вече започват да облекчават правилата за социално дистанциране. 

Sorrento Therapeutics могат да получат огромни финансови ползи, ако наистина намерят начин за лечение и профилактика на COVID-19. Но докато биотехнологичната компания не демонстрира ефикасността на своя продукт, нищо не е сигурно. 

Акциите на Sorrento Therapeutics се повишиха с над 100% към 11:49 ч. в петък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
04 юни 2020
Последни новини