От петък детските градини и ясли могат да заработят

Възстановяват работата на детските градини и ясли от 22 май. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг днес в 11 часа.

Кога ще бъдат отворени детските заведения ще преценят кметовете на общините. В момента в Димитровград е пуснато онлайн допитване до родителите, дали и кога ще пуснат децата си в градините и яслите. Допитването ще послужи на общината и директорите да предвидят как ще организират работата на детските заведения.

Част от взетите мерки са, че първият ден ще се измерва температурата на детето с живачен терометър, за да се установи неговото здравословно състояние. Здравният министър обяви, че освен помещенията, ще бъдат дезинфикцирани и външните площи към градината.

При евентуално избухване на зараза, ще се действа при обичайния начин, като при всяка карантина.

Родителите ще попълват декларация за споделена отговорност за здравето на децата.

Посещението няма да е задължително, а това няма да е обвързано със социалните помощи. Това обясни министърът на образованието Красимир Вълчев.

Очакваме повече информация, кога и по какъв начин ще заработят детските градини и ясли в община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ли
    Лили
    6 -2
    13:05, 19 май 2020
    До сега чакахме Б.Б. да реши, после министъра да го обяви сега ще чакаме кмета да реши и после вероятно и директорките да се наканят. Измъчихте и родителите и децата, но явно за моловете, кръчмите и хотелите нямаше проблем да заработят.
Последни новини