3 °C

Осъдиха двама димитровградчани на "пробация" - посещавали парк без предпазни маски

Двама мъже са осъдени на „Пробация" за нарушаване на противоепидемичните мерки – посетили парк по време на забраната и не носили предпазни маски, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Днес, 19 май 2020 г., по досъдебни производства на Районна прокуратура – Димитровград, са осъдени двама мъже, посетили градски парк, въпреки наложена забрана във връзка с противоепидемичните мерки и не носили предпазни маски.

54-годишният И.С. е осъден за това, че в периода 14.04.2020 г. – 28.04.2020 г., в гр. Димитровград, при условията на продължавано престъпление – три пъти, нарушил т.1 от Заповед №РД-01-143/20.03.2020 г. и т.9 от Заповед №РД-01-124/13.03.2020 г., допълнена със Заповед №РД-01-197/11.04.2020 г., издадени от Министъра на здравеопазването на Република България на основание чл.63 от Закона за здравето, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната, като въпреки забраната за посещения на паркове посетил открито обществено място – парк в гр. Димитровград, като бил без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или с друго средство, покриващо носа и устата, като деянието е извършено по време на извънредно положение свързано със смъртни случаи – обявено с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. върху цялата територия на Република България  – престъпление по чл. 355 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Димитровград, на И.С. е наложено наказание "Пробация", изразяваща се в следните пробационни мерки - Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Определението на Районен съд – Димитровград е окончателно.

По второто досъдебно производство е осъден А.П., на 42 г., за това, че в периода 27.04. 2020 г. – 28.04.2020 г., в гр. Димитровград, при условията на продължавано престъпление – два пъти, нарушил т.1 от Заповед №РД-01-143/20.03.2020 г. и т.9 от Заповед №РД-01-124/13.03.2020 г., допълнена със Заповеди №РД-01-197/11.04.2020 г. и №РД-01-236/24.04.2020 г., издадени от Министъра на здравеопазването на Република  България на основание чл.63 от Закона за здравето, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната, като въпреки забраната за посещения на паркове посетил открито обществено място – парк в гр. Димитровград, като бил без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или с друго средство, покриващо носа и устата, като деянието е извършено по време на извънредно положение свързано със смъртни случаи – обявено с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. върху цялата територия на Република България - престъпление по чл. 355 ал.2 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Димитровград, спрямо А.С. е наложено наказание "Пробация", изразяваща се в следните пробационни мерки - Задължителна регистрация" по настоящ адрес за срок от 6 месеца и Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

Определението на Районен съд – Димитровград е окончателно.

Установено е, че И.С. и А.П. се познавали. В два от случаите, въпреки забраната,  те седели заедно на пейка в парк в гр. Димитровград, който се намирал зад жилищни блокове. Двамата не носили и предпазни маски по време на извънредното положение.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Аз
  Аз
  3 -1
  09:57, 20 май 2020
  А някого от пазарджиите, които се крият зад щорите и продават всяка неделя осъдиха ли?

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини