Ще има ли iPhone 12 mini тази година

Taзгодишната серия смартфони на Apple вече е обект на много спекулации в интернет. Официалната премиера ще е през есента, когато ще видим четири нови смартфона. Размерите на устройствата ще е между 5.4" и 6.7", като iPhone 12 ще имат 5-нанометрови процесори и ще са първите модели на Apple с поддръжка на 5G технологията.

По този начин компанията ще продължи със стратегията да предлага няколко версии на новите си смартфони, налични в различни размери и ценови класове. Съществените разлики между iPhone 12 ще са свързани и с камерите, които използват смартфоните. Сега вниманието ни е привлечено към най-малкия представител на гамата и спецификациите, които ще ни предложи. 

Очакванията са 5.4-инчовото устройство да представлява компактна версия на стандартния iPhone 12, чиято големина ще бъде 6.1 инча. Дори най-бюджетният модел от гамата ще е оборудван с OLED дисплей, което се е очертава като едно от водещите предимства пред конкурентните продукти. Традиционно функцията се използва от премиум смартфоните.

Технологията OLED се отличава с по-добри нива на контраста и по-наситени тъмни цветове от LCD дисплеите в смартфони като iPhone 11, iPhone SE или iPhone XR, съобщава BusinessInsider. 

Базовият представител на iPhone 12 бранда ще има само две камери в задната част, за разлика от трите обектива на другите устройства. Включването на LiDAR сензор се очаква да е едно от най-интересните подобрения в новите устройства. 

Тази иновация, обаче няма да намери място в най-малкият смартфон от гамата с оглед компромиса в характеристиките и цената, която ще ни предложи. Все пак 5.4-инчовия iPhone 12 ще е оптимизиран за 5G технологията, което със сигурност ще допадне на феновете на Apple. 

От гледна точка на дизайна се очаква компактният модел да има по-малък Notch прорез в горната част, където е селфи камерата и Face ID сензорите. Този смартфон ще взаимства някои визуални елементи от iPad Pro. Цената ще бъде по-достъпна от iPhone 11 и вероятно ще започва от $650, което е с около $50 по-малко от неговия предшественик.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    No
    Nokia
    0 0
    12:28, 25 май 2020
    Пука ми на жилетката дали ще има.
Последни новини