23 °C

С 362 лв. е по-ниска средната работна заплата в Хасковско от тази за страната

  По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) в област Хасково, наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2020 г. намаляват с 478, или с 0.9% спрямо края на декември 2019 г., като достигат 50.9 хиляди. Това съобщиха от Националното статистическо бюро – Юг към

  В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ - 29.0%, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 17.4% и „Образование“ с 8.8%.

  В края на март 2020 г. броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение намаляват с 1766, или с 3.5% спрямо същия период на предходната година.

  Средната брутна месечна работна заплата в област Хасково за януари 2020 г. е 953 лв., за февруари - 972 лв. и за март - 941 лева.

  През първото тримесечие на 2020 г. средната месечна работна заплата нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. с 1.6%, като достига 955 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 171 лв., а за частния - 882 лева.

  По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2020 г. област Хасково заема 23-то място сред 28-те области в страната. С най-висока средна месечна работна заплата е област София (столица) - 1 805 лв., а с най-ниска област Благоевград - 867 лв. За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 1 317 лв. - с 362 лв. по-висока от тази за област Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Чорбаджията и бея не прощават - колкото повече измрете , толкова повече остава за тях
  • 2
   44
   4444
   17 0
   08:42, 20 май 2020
   Защо никой не проверява осигурените на 4 часа колко работят и колко получават? Или на държавните хрантутници им се струва нормално някой да живее с 250 лева?
   • Браво на Хасковските Мутри и Бейове
    ....
    Най-Алчните - Лидери В България , Европа и Света :))
  • 3
   °
   °
   16 0
   09:43, 20 май 2020
   Защо продължавате да търпите Шайката ?
   • Обидиха се на Хасковлии
    и общуват с тях
    само чрез медиите ...
   • По
    Порчо
    13 -1
    11:02, 20 май 2020
    Ами той Тъпото вдигна драстично, 4-5 пъти таксата смет на фирмите и те откъде да вземат пари за заплати при тази разсипана хасковска икономика?
  • 4
   Ст
   Ста...
   17 0
   10:30, 20 май 2020
   Да, Хасково е с почти най-ниските заплати. Но за сметка на това съветниците в Общината си ги вдигат постоянно и ни закамяват с най-високите "Такса смет". Да живее Кметът Станчо Т./обратно на остър/! Продължават да душат града и бизнеса. Накрая ще останат само с избирателите си от. кв. Република и пенсионери.
  • 5
   Ян
   Янков
   12 0
   11:38, 20 май 2020
   Когато фактите говорят, дори и ГЕРБ мълчат!
   Не че Кмета може да каже нещо- по разбираеми причини.
   Сега очаквам да излезе пред Кръшков,и да обяснява, как кметовете преди него са затрили Хасково.
   Все пак , всички герберасти вземат пример от Винету!!!
   Давай Кмете - ти си!
  • 6
   11
   11111
   0 0
   14:06, 20 май 2020
   Лишат с колко е паднала средната работна заплата....пишете и с колко се е увеличила максималната неработна...
  • 7
   Оо
   ООО
   0 0
   15:17, 21 май 2020
   Хасково стана едно село .

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини