24 °C

С 362 лв. е по-ниска средната работна заплата в Хасковско от тази за страната

  По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) в област Хасково, наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2020 г. намаляват с 478, или с 0.9% спрямо края на декември 2019 г., като достигат 50.9 хиляди. Това съобщиха от Националното статистическо бюро – Юг към

  В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ - 29.0%, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 17.4% и „Образование“ с 8.8%.

  В края на март 2020 г. броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение намаляват с 1766, или с 3.5% спрямо същия период на предходната година.

  Средната брутна месечна работна заплата в област Хасково за януари 2020 г. е 953 лв., за февруари - 972 лв. и за март - 941 лева.

  През първото тримесечие на 2020 г. средната месечна работна заплата нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. с 1.6%, като достига 955 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 171 лв., а за частния - 882 лева.

  По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2020 г. област Хасково заема 23-то място сред 28-те области в страната. С най-висока средна месечна работна заплата е област София (столица) - 1 805 лв., а с най-ниска област Благоевград - 867 лв. За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 1 317 лв. - с 362 лв. по-висока от тази за област Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Чорбаджията и бея не прощават - колкото повече измрете , толкова повече остава за тях
  • 2
   44
   4444
   17 0
   08:42, 20 май 2020
   Защо никой не проверява осигурените на 4 часа колко работят и колко получават? Или на държавните хрантутници им се струва нормално някой да живее с 250 лева?
   • Браво на Хасковските Мутри и Бейове
    ....
    Най-Алчните - Лидери В България , Европа и Света :))
  • 3
   °
   °
   16 0
   09:43, 20 май 2020
   Защо продължавате да търпите Шайката ?
   • Обидиха се на Хасковлии
    и общуват с тях
    само чрез медиите ...
   • По
    Порчо
    13 -1
    11:02, 20 май 2020
    Ами той Тъпото вдигна драстично, 4-5 пъти таксата смет на фирмите и те откъде да вземат пари за заплати при тази разсипана хасковска икономика?
  • 4
   Ст
   Ста...
   17 0
   10:30, 20 май 2020
   Да, Хасково е с почти най-ниските заплати. Но за сметка на това съветниците в Общината си ги вдигат постоянно и ни закамяват с най-високите "Такса смет". Да живее Кметът Станчо Т./обратно на остър/! Продължават да душат града и бизнеса. Накрая ще останат само с избирателите си от. кв. Република и пенсионери.
  • 5
   Ян
   Янков
   12 0
   11:38, 20 май 2020
   Когато фактите говорят, дори и ГЕРБ мълчат!
   Не че Кмета може да каже нещо- по разбираеми причини.
   Сега очаквам да излезе пред Кръшков,и да обяснява, как кметовете преди него са затрили Хасково.
   Все пак , всички герберасти вземат пример от Винету!!!
   Давай Кмете - ти си!
  • 6
   11
   11111
   0 0
   14:06, 20 май 2020
   Лишат с колко е паднала средната работна заплата....пишете и с колко се е увеличила максималната неработна...
  • 7
   Оо
   ООО
   0 0
   15:17, 21 май 2020
   Хасково стана едно село .

  Хороскоп за 29.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  29 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  29 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  29 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  29 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  29 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  29 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  29 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  29 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  29 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  29 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  29 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  29 май 2020
  Последни новини