3 °C

С 362 лв. е по-ниска средната работна заплата в Хасковско от тази за страната

  По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) в област Хасково, наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2020 г. намаляват с 478, или с 0.9% спрямо края на декември 2019 г., като достигат 50.9 хиляди. Това съобщиха от Националното статистическо бюро – Юг към

  В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ - 29.0%, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 17.4% и „Образование“ с 8.8%.

  В края на март 2020 г. броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение намаляват с 1766, или с 3.5% спрямо същия период на предходната година.

  Средната брутна месечна работна заплата в област Хасково за януари 2020 г. е 953 лв., за февруари - 972 лв. и за март - 941 лева.

  През първото тримесечие на 2020 г. средната месечна работна заплата нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. с 1.6%, като достига 955 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 171 лв., а за частния - 882 лева.

  По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2020 г. област Хасково заема 23-то място сред 28-те области в страната. С най-висока средна месечна работна заплата е област София (столица) - 1 805 лв., а с най-ниска област Благоевград - 867 лв. За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 1 317 лв. - с 362 лв. по-висока от тази за област Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Чорбаджията и бея не прощават - колкото повече измрете , толкова повече остава за тях
  • 2
   44
   4444
   17 0
   08:42, 20 май 2020
   Защо никой не проверява осигурените на 4 часа колко работят и колко получават? Или на държавните хрантутници им се струва нормално някой да живее с 250 лева?
   • Браво на Хасковските Мутри и Бейове
    ....
    Най-Алчните - Лидери В България , Европа и Света :))
  • 3
   °
   °
   16 0
   09:43, 20 май 2020
   Защо продължавате да търпите Шайката ?
   • Обидиха се на Хасковлии
    и общуват с тях
    само чрез медиите ...
   • По
    Порчо
    13 -1
    11:02, 20 май 2020
    Ами той Тъпото вдигна драстично, 4-5 пъти таксата смет на фирмите и те откъде да вземат пари за заплати при тази разсипана хасковска икономика?
  • 4
   Ст
   Ста...
   17 0
   10:30, 20 май 2020
   Да, Хасково е с почти най-ниските заплати. Но за сметка на това съветниците в Общината си ги вдигат постоянно и ни закамяват с най-високите "Такса смет". Да живее Кметът Станчо Т./обратно на остър/! Продължават да душат града и бизнеса. Накрая ще останат само с избирателите си от. кв. Република и пенсионери.
  • 5
   Ян
   Янков
   12 0
   11:38, 20 май 2020
   Когато фактите говорят, дори и ГЕРБ мълчат!
   Не че Кмета може да каже нещо- по разбираеми причини.
   Сега очаквам да излезе пред Кръшков,и да обяснява, как кметовете преди него са затрили Хасково.
   Все пак , всички герберасти вземат пример от Винету!!!
   Давай Кмете - ти си!
  • 6
   11
   11111
   0 0
   14:06, 20 май 2020
   Лишат с колко е паднала средната работна заплата....пишете и с колко се е увеличила максималната неработна...
  • 7
   Оо
   ООО
   0 0
   15:17, 21 май 2020
   Хасково стана едно село .

  Хороскоп за 09.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
  09 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
  09 мар 2021
  Последни новини