Още един Ербъс изчезна, 150 загинаха

Нова катастрофа със самолет "Ербъс" с много жертви стана тази нощ край Коморските острови в Индийския океан.

Служител на йеменските авиолинии, чийто самолет "Ербъс" А-310 е катастрофиралият, съобщи, че на борда е имало 142-ма пътници и 11-членен екипаж. Пътниците са били предимно френски и коморски граждани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Засега няма информация за оцелели.
Катастрофата е станала 15 минути преди планираното кацане на самолета в столицата на Коморските острови Морони, заяви представител на йеменската авиокомпания, цитиран от телевизия "Ал Джазира", на която се позова ИТАР-ТАСС. Сред причините се споменават лошите метеорологични условия в района.

Спасителни екипи са забелязали останки от разбилия се самолет, съобщава Ройтерс, като цитира говорителя на местното управление по въздушни превози. На местопроизшествието са изпратени спасителни лодки, за да търсят оцелели, заявил представител на авиокомпанията пред Франс прес.

Военни самолети от френската авиация, разположени на островни бази в Индийския океан, участват в издирването на йеменския самолет.

Коморските острови се намират в Мозамбикския проток на Индийския океан между остров Мадагаскар и Източна Африка.

Йеменските авиолинии "Йемения еър" са 51-процента собственост на държавата и 49 процента - на правителството на Саудитска Арабия. Имат два еърбъса-330-200, четири еърбъса 310-300 и четири боинга 737-800.

"Ербъс" А-330 на френската авиокомпания "Ер Франс" с 228 души на борда падна на 1 юни в Атлантическия океан на път от Бразилия за Франция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини