Вторият Airbus А220 на „България Еър“ пристигна в София

Авиокомпания „България Еър“ посрещна втория си А220 от поръчката си за общо седем нови самолета Airbus, съобщиха от пресцентъра от авиопревозвача. Точно в 00:55 часа след полунощ на 24 август LZ-LON кацна на летище София след два последователни полета от производствения център на Airbus в Мирабел до Осло, а след това и от Осло до София. 

Авиокомпанията продължава обновлението на своя флот с нови, по-екологични и модерни самолети от семейството на Airbus, които предоставят високо ниво на комфорт на пасажерите в бизнес класа и икономична класа, а също така имат значително по-нисък отпечатък върху околната среда в сравнение с предшествениците си, информират от „България Еър“.

LZ-LON е вторият самолет от по-голямата модификация A220-300. Първият модел от този тип LZ-ROM пристигна през юни и вече изпълнява редовни полети по вътрешни и международни линии. До края на годината се очаква доставката на още един чисто нов самолет А220-300.

С подмяната на своя самолетен парк „България Еър“ още веднъж затвърждава стратегията си за разгръщане на портфолиото от предлагани услуги и усъвършенстване обслужването в полза на пътниците и техния комфорт. 

Новите самолети от типа А220-300 разполагат с осем места в бизнес класа и 135 в икономична. Нестандартната конфигурация на седалките две на три осигурява по-широка пътека и 80% настаняване на пътниците на предпочитаните седалки до прозорец или пътека. Други големи предимства са по-широките седалки в бизнес и икономична класа, USB портовете за зареждане електронни устройства и увеличеният обем на багажните отделения. Големината на илюминаторите са увеличени с 50% в сравнение с предшествениците А320, което гарантира по-светла и уютна кабина, откъдето се разкрива невероятна гледка от 10 000 метра височина.

Airbus А220 е с 25% по-нисък разход на гориво, вредните емисии са намалени с 25%, а шумовият отпечатък е с 34% по-нисък спрямо предишното поколение самолети. Това прави A220 изключително подходящ за летища в близост до градски части, а експлоатацията на самолетите е още една крачка напред в изпълнението на зелената политика на авиокомпанията, разказват от компанията за характеристиките на самолета.

Очаква се веднага след преминаване през процес на регистрация вторият самолет да влезе в търговска експлоатация и да обслужва пътниците на „България Еър“ по вътрешни и международни линии.

За летния сезон от авиопрепозвача обявиха, че пускат ежедневни полети между София и Бургас. Пълното разписанието на ежедневните полети по сезонната линия София – Бургас - София може да бъде намерено в раздел "Дестинации“ на сайта на "България Еър". До 27 август авиокомпанията ще изпълнява и трети неделен полет по вътрешната линия между София и Варна.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини