Просветата в Хасково публикува отличниците за 24 май в дигитална книга

В ситуацията на дигитално обучение в навечерието на 24-ти май тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

„В тази ситуация решихме и ние да бъдем дигитални, но се постарахме да го направим с жест и към преподавателите от образователнта система в областта, и към децата, които тази година получават награди, защото и едните, и другите заслужават голям поклон за работата си в тежките условия на обучението от разстояние. Но макар  при тези извънредни обстоятелства, както колегите, така и учениците, успяха да се справят отлично“, коментира началничката на РУО-ХасковоХристина Боева.

Наградата на Министерството на образованието и науката за директори с принос в образователното дело се присъжда в Хасковски регион на директорката на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ от областния град  Нина Стайкова.

Петима са носителите на почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ от региона. Това  са: учителката по английски език Дияна Тенева от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, преподавателката в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ –Димитровград Боряна Петрова, директорът на ЕГ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково Деян Янев, Алексия Лилянова-старши учител по английски език в ПГССИ “Хр. Ботев“ в Свиленград и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград.

Почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ се присъжда и на учители от областта по предложение на Синдиката на българските учители и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни още Христина Боева.

Награди за тази си  екипна работа през учебната  2019/2020 година получават  колективите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Л.Каравелов“ от  Свиленград, ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград и ОУ “Л. Каравелов“ в с. Узунджово.

Седем ученици от региона получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Носителите от Хасково са: Александър Павлов от 7 кл. на ОУ “Св. Климент Охридски“, възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Дарена Георгиева от 10 кл., шестокласниците Ванеса Бъчварова и Мартин Недев и дванадесетокласничката Даниела Койнова. Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Ив. Вазов“ също са носителки на грамотата на РУО за успехите си през годината.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ..
    ...
    33 0
    14:21, 22 май 2020
    Дано си даваме сметка тази дигитализация, по този перфиден начин, колко ще ощети децата ни!
    Другото е ламинирани цветни грамоти и художествена самодейност. Как ще вдъхновите децата да заобичат четенето?-това е големия въпрос! Иначе патетиката предстои!
  • 2
    Не
    НЕТИ
    4 0
    18:24, 22 май 2020
    За ангелова от *********** ,няма ли награда.
Последни новини