16 °C

Просветата в Хасково публикува отличниците за 24 май в дигитална книга

В ситуацията на дигитално обучение в навечерието на 24-ти май тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

„В тази ситуация решихме и ние да бъдем дигитални, но се постарахме да го направим с жест и към преподавателите от образователнта система в областта, и към децата, които тази година получават награди, защото и едните, и другите заслужават голям поклон за работата си в тежките условия на обучението от разстояние. Но макар  при тези извънредни обстоятелства, както колегите, така и учениците, успяха да се справят отлично“, коментира началничката на РУО-ХасковоХристина Боева.

Наградата на Министерството на образованието и науката за директори с принос в образователното дело се присъжда в Хасковски регион на директорката на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ от областния град  Нина Стайкова.

Петима са носителите на почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ от региона. Това  са: учителката по английски език Дияна Тенева от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, преподавателката в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ –Димитровград Боряна Петрова, директорът на ЕГ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково Деян Янев, Алексия Лилянова-старши учител по английски език в ПГССИ “Хр. Ботев“ в Свиленград и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград.

Почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ се присъжда и на учители от областта по предложение на Синдиката на българските учители и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни още Христина Боева.

Награди за тази си  екипна работа през учебната  2019/2020 година получават  колективите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Л.Каравелов“ от  Свиленград, ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград и ОУ “Л. Каравелов“ в с. Узунджово.

Седем ученици от региона получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Носителите от Хасково са: Александър Павлов от 7 кл. на ОУ “Св. Климент Охридски“, възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Дарена Георгиева от 10 кл., шестокласниците Ванеса Бъчварова и Мартин Недев и дванадесетокласничката Даниела Койнова. Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Ив. Вазов“ също са носителки на грамотата на РУО за успехите си през годината.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ..
  ...
  33 0
  14:21, 22 май 2020
  Дано си даваме сметка тази дигитализация, по този перфиден начин, колко ще ощети децата ни!
  Другото е ламинирани цветни грамоти и художествена самодейност. Как ще вдъхновите децата да заобичат четенето?-това е големия въпрос! Иначе патетиката предстои!
 • 2
  Не
  НЕТИ
  4 0
  18:24, 22 май 2020
  За ангелова от *********** ,няма ли награда.

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини