Школа „Колорит“ подреди първоюнска иложба от хартиени вдъхновения

    Първоюнска изложба в Хасково. Няма нищо по –хубаво и по-естествено тя да е от деца за деца.

    В галерия „Форум“ младите художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ вече  направиха този подарък. Подърк, който е към връстниците им, но и с намигване към вече порасналите деца на Хасково, и с пожелание да не спират да мечтаят.

    Красива изложба и глътка свежест, след творческото прекъсване, показват възпитаниците на Веселина Делчева. Ръководителката им е подбрала част от работите, с които школата затвори творческата си 2019 година. Сега, и като носител на символиката, че светът трябва да продължи да диша и всичко трябва да влезе в своя път, изложбата “Хартия“ се появява дни, след като изложбените зали отвориха, а школите, които са в читалищата вече имат възможност да възобновят работата си.

    Младите художници от школа „Колорит“ също се връщат отново в ателието на първи юни. „Поддържахме връзка по интернет, но ние сме едно цяло, и като хора, които са свикнали да са заедно от години, осъзнахме как срещите на живо са незаменими.“, сподели деветокласничката Рая Стоянова, която от 7 години вече е част от школата на Веселина Делчева. Младата художничка казва, че през времето на изолация не е спряла да рисува, дори на терасата на четвъртия етаж на блока, в който живее, е направила изложба на открито. Сложила е своите картини, които рисува във времето у дома, за да им се радват и съседите.

    „Макар и в домовете си децата да не са спрели да работят, творческият процес от разстояние е доста труден заради липсата на пряка комуникация, на възможнността като ръководител да ги насочвам в точния момент, докато развиват работата си“, споделя за творческия онлайн процес през последните месеци и Веселина Делчева. Тя обаче е заредена с много енергия и обещава, че скоро след като влязат да работят на живо в ателието, възпитаниците й ще поднесат нова изненада.

    И макар в трудно време, от „Колорит“ могат да се похвалят с нови постижения. Последното от тях е на Мелиса Мартинова, която е отличена за рисунката си с първо място във възрастовата група 12 години на Националния детски конкурс „Виж моя ангел“, организиран от Арт къща „Куклите“.

    Изложбата на школата в галерия “Форум“ няма да има официално откриване, заради мерките, които не допускат струпване на хора в залата. Но от днес тя е на вниманието на всички, които обичат свежите идеи и са любопитни да видят как децата са използвали старата хартия, за да й дадат нов път.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини