320 деца от „Васил Левски“ с удостоверения за завършване на учебната година

    320 деца от хасковското СУ „Васил Левски“ получиха удостоверения за завършване на учебната година. Вчера документите са си получили възпитаниците от подготвителната група, първокласниците и две паралелки от втори клас.

    Днес, в двора на училището се връчваха удостоверения за останалите две паралелки от втори клас и четири паралелки от трети клас.

    Разпределението беше направено равномерно в двата дни, за да няма струпване на хора, каза директорът на училището Милена Михайлова. Тя обясни, че за получаване на удостоверенията са били поканени родителите. Някои от тях водеха децата си и пристигаха с ведро настроение в двора на училището, в което не са влизали вече два месеца и половина.

    И за да е тържествен моментът за получаване на удостоверенията, някои деца и родители носеха цветя и букети за учителите. Междувременно връщаха използваните учебници, които учителите събираха на маси, поставени на около 2 метра дистанция. Оформяха се и документи за следващата учебна година, попълвани от родителите – избор на закуска, посочваха избираеми учебни предмети, спортни дейности, избор на занималня.

    Всичко ставаше при спазване на строги противоепидемични мерки, наложени в страната срещу разпространението на коронавируса. Педагозите бяха с предпазни маски.

    104-те четвъртокласници от „Васил Левски“ ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на образование на 16 юни, тъй като от тази години те ще учат до средата на следващия месец, обясни Милена Михайлова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ее
      ееееееее
      8 -4
      13:03, 29 май 2020
      Е стига с тези платени репортажи. За всички което се случва в образованието в нашия град все се рекламира това училище. Има и други училища с качествени учители и директори, които се грижат пресрасно за своите ученици. Стига с платени и непотплатени с действия снимки. Репортери, разходете се и по другите училища, не само по поръчка. Хубав ден.
    • 2
      Ни
      Нина
      4 -4
      13:45, 29 май 2020
      Защо стига? Браво,че дават удостоверенията на децата, а . не както в Ш.Петьофи- " строго забранено за ученици"!
      • На
        Нана
        2 0
        14:22, 29 май 2020
        Хайде пак да прочетете! Поканени са родителите, но някои са водели децата си. А това е различно от вашето тълкуване.
    • 3
      Ве
      Вени
      3 -2
      13:54, 29 май 2020
      И в ОУ "Иван Рилски" е "строго забранено за ученици" :-( . Все пак браво на училищата съумяли да се организират, така че децата лично да си получат свидетелствата.
    • 4
      Го
      Гост
      5 0
      14:21, 29 май 2020
      Някои спазват мерките, други - не. Заповедта на министъра на МЗ е до 14 юни 2020 година.
    Последни новини