Курсисти по "Нов избор" взеха кетапи, чакат си парите от държавата

Иван Добрев от обучаващата организация по проекта връчи удостоверенията на помощник-строителите

Първата група от 15 курсисти по проекта "Нов избор и реализация", който община Димитровград организира, получиха удостоверения днес. Обучението за помощник-строител започна в началото на октомври и в него се включиха безработни мъже от различни села в димитровградска община.

Вместо да се радват обаче, хората недоволстваха защото още не са получили полагащите им се по програмата дневни от 8 лв. и парите за пътни. "Заложил съм пералнята, за да имам пари да пътувам до Димитровград за курса" оплака се 40-годишния Иван от Голямо Асеново. Той е баща на две деца и сега се чуди как ще се оправя със заемите. Доволен е, че ще има работа през следващата една година като помощник-строител вероятно към кметството в Голямо Асеново. След края на обучението местната администрация се задължава да наеме на работа курсистите за срок от 1 година. Повечето ще редят плочки и бурдюри в селата в които живеят.

От общината обясниха, че парите се превеждат на централно ниво от Агенцията по заетостта в София и вероятно става дума за техническо забавяне, но сумите ще пристигнат. Това донякъде успокои хората, дошли да вземат кетапите си за курса "Основни и довършителни работи в строителството". Проектът е по схема "Развитие" на ОП"Развитие на човешките ресурси".

Иван от Голямо Асеново / в ляво / и Райко от Горски извор /втория в ляво/ се възмущаваха от забавените пари, полагащите им се като курсисти
Секретарят на местната администрация Диана Димитрова пожела успех на завършилите мъже и каза, че в общината ги чакат да подпишат договорите за работа

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини