Детската кухня в Смолян отваря врати, храната ще се приготвя при драконовски мерки за хигиена

Купони ще се купуват по предварително изготвен график и правила, за които община Смолян ще информира своевременно родителите

От 4 юни се възстановява предоставянето на храна за деца от 10 месечна до 3-годишна възраст от Детската кухня към община Смолян, съобщават от общината. Ще бъдат спазени противоепидемичните мерки,  като всички родители, получаващи храна, ще влизат в помещенията за раздаване по един и с предпазна маска на лицето, уточни секретарят Момчил Николов. Родителите ще са длъжни да спазват социална дистанция от 2 метра пред входа на пункта за раздаване на храна. 

Инструкторът по хранене към Детската кухня, организира възстановяването на дейността й при стриктно спазване на съответните мерки, както и всички други заповеди, правила, инструкции, относно КОВИД-19, издадени от кмета, министъра на здравеопазването, РЗИ-Смолян и др. компетентни органи.

Част от мерките за организацията на дейността на Детската кухня към община Смолян са следните:
Служителите в Детската кухня се разделят на два екипа – екип за подготовка на храната и екип за доставката и раздаването й. Първият ще отговаря за заявяването и приемането на хранителните продукти и подготовката на храната, като спазва всички противоепидемични мерки и други правила въведени в детските градини.
На работните си места служителите ще носят маски, ръкавици, работни престилки, шапки, подходящи обувки и друго облекло необходимо за работа в кухня. Преобличането ще се извършва на отделни обособени места, като се забранява влизането в кухнята с дрехи носени навън. Всички дрехи и предпазни средства се сменят и дезинфекцират в съответствие с указанията на здравното министерство.
Всички служители са задължени да поддържат висока лична хигиена. Храната ще се предава на екипа за доставка и раздаване на изхода на кухнята на специално обособен кът, който се дезинфекцира преди поставянето на съдовете с храна.
Забраняват се контакти между двата екипа, като комуникацията между тях ще се извършва по телефон или при спазване на дистанция от минимум 2 метра.
Екипът за доставка и развозването на храната я получава от обособения кът, като спазва забраната за контакти и правилата за комуникация. Шофьорите са задължени да бъдат с предпазни маски за лице и ръкавици, а служителите раздаващи храната и предпазен шлем.
Разливните помещения ще се дезинфекцират преди да започне и след като приключи раздаването на храната, а ако процеса по раздаването продължава повече от 1 час и 30 минути се прави и междинна дезинфекция.
Служителите раздаващи храната задължително дезинфекцират ръцете си след предаването й на всеки родител.
 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    0 0
    04:54, 3 юни 2020
    Скоро = белина и дезинфектант в храната. Много прост народ се оказа планетарното население в цял свят, следва ваксината с наночип.
Последни новини