Как да отслабнем в лицето

При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се отразява на лицето им. За да се избавите от двойната брадичка или пухкавите бузки, можете да се възползвате от следващите редове.

Пухкавите бузки не са чак толкова лоша работа:

Пълнотата в областта на корема често е симптом на различни заболявания, в частност – сърдечно-съдовата система, захарен диабет и други. А пълнотата в лицето пък изобщо не е свързана с болести!

Много от нас отделят специално внимание на външния си вид, така виждайки на някоя скорошна снимка поуголемени бузки, веднага предприемаме мерки.

От друга страна, жените с пълни лица изглеждат по-млади за възрастта си. С времето тяхното лице отслабва по естествен начин. Следователно – пълното лице остарява по-бавно и по него трудно можете да забележите признаците на старостта.

Месестите бузи може да са наследствена черта, които в комбинация с очарователна усмивка и притегателен поглед, изобщо няма да ви дойде на ум, че не са красиви.

А сега да се върнем на основното – възможно ли е да отслабнем в лицето?

Теоретически е възможно да се отслабне в областта на лицето, за тази цел е необходимо да го третирате с пара или пък да легнете под скалпела на пластичния хирург. Има обаче и по-лесен път, като последвате съветите ни.

Преди всичко намалете консумацията на захар и въглехидрати. Някои диетолози уверяват, че прекомерната им консумация способства за задържането на вода в организма, чието първо следствие е да се отрази на лицето ни. Откажете се от полуфабрикатите и включете в менюто си за деня продукти от пълнозърнесто брашно.

Намалете консумацията на сол. Задържането на водата в организма предизвиква отичане.

Постарайте се да приемате по-малко лекарства. Някои лекарствени препарати способстват задържането на вода в организма. Ако взимате лекарства по препоръка на личния си лекар, обсъдете този въпрос с него.

Използвайте козметически средства, за да създадете контур. Бронзираща пудра, чийто тон хармонира с оттенъка на кожата ви, може да замаскира подпухналостта на лицето ви. Пудрата трябва да се нанесе и в областта на шията под брадичката и по долната линия на челюстта.

Ще се удивите какви чудеса може да направи и една нова прическа! Забравете за прическите с букли и си направете подстрижка с неравен бретон. Стилистите препоръчват още прически с обем отгоре (така зрително се увеличава дължината на лицето) и падащи по страните коси.

И последно, снабдете се с търпение. Помнете, че пълното лице с възрастта поотслабва. Най-важното обаче е да обичате себе си такава, каквата сте! Всяка една ваша черта е част от индивидуалността ви и тя не може да бъде лоша!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини