Полиция изведе мъж с психични проблеми от дома му в Димитровград

    В късния следобяд на 9 юни, малко след преминалата през Димитровград буря, полицейски служители изведоха 60-годишен мъж с психични проблеми от дома му на ул. Цар Борис 9 в града.

    Порой и градушка се изсипаха над Димитровград - ВИДЕО

    Мъжът е буйствал на прозореца на втория етаж, малко след като майка му е напуснала дома му, за да се прибере в къщата си в димитровградски квартал. Съседи на 60-годишния Димитър се притеснили от буйствата на мъжа и повикали полиция, за да окажат съдействие. Полицейските служители явно са преценили, че мъжът трябва да бъде изведен от дома му, за да подсигурят неговия живот и здраве. На място се отзоваха и Противопожарен автомобил и кола на спешна медицинска помощ.

    Полицейските служители се опитваха да убедят мъжа с психични отлонения да отключи входната врата на жилището си, но той по никакъв начин не съдействаше на полицейските служители и не се поддаваше на техните опити за убеждаване. Митко викаше през прозореца във видимо неуравновесено състояние и говореше за руския президент Путин и за ремонтите, които майка му направила в дома му.

    Съседи на мъжа са успели да се свържат с възрастната му майка Станка, която се върна с автобус и донесе ключове за входната врата на жилището, намиращо се на ул. Цар Борис 9. Сужителите на полицията и противопожарната служба успяха да преодолеят и допълнителното резе на входната врата на апартамента и влязоха в дома на 60-годишния мъж, който е оказал съпротива и започнал да хвърля предмети, като успял да счупи и единия прозорец на жилището си.

    Небезизвестния Митко бе изведен от дома си с белезници на ръцете и отведен с кола на спешна помощ. Майка му Станка разказа, че по време на извънредното положение е била неотлъчно до него в дома му, но съжителството с мъжа с психични проблеми не било много леко и й се наложило да замине за къщата си, където имала работа по двора. Всеки вторник възрастната жена идвала в дома на сина си и му приготвяла храна за цяла седмица, както била направила и днес.

    Издирва се 58-годишен мъж от Димитровград

    За Митко сме писали и преди години, когато майка му се обърна с призив към нас да й помогнем да го открием. Мъжът бе изчезнал за месеци, без да има никаква следа от него, като впоследствие се оказа, че е прекарал времето в дом за душевни болни в северна България.

    Станка се надява Митко да бъде приет в психиатрично заведение, за да получи нужното лечение и да се стабилизира психически.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ли
      Лиляна
      7 0
      20:02, 9 юни 2020
      Ох този човечец найстина не е добре, в повечето време е безобиден, но като превключи е много едър и заплашителен. Дано се погрижат за него, че майка му несмогва вече.
    • 2
      Ив
      Иво
      4 -12
      20:09, 9 юни 2020
      Такива трябва да ги заключат някъде и да не ги пус... Виж коментара
      • Ор
        орс
        6 -5
        23:51, 9 юни 2020
        то твоя череп май е" сплеснат" по рождение Иво
    • 3
      До
      Доктор Ханибал Лектър
      4 -3
      23:33, 9 юни 2020
      Ще го заключим в една стая с теб !
      • Ка
        Кашличко
        1 -4
        02:59, 10 юни 2020
        И ще падне един **** . . .
    • 4
      Гр
      гражданин
      4 -1
      11:59, 10 юни 2020
      колко има още за прибиране няма да ви стигнат лудниците
    • 5
      ??
      ?????
      2 -1
      13:31, 10 юни 2020
      Един само трябва да се прибере още ,но не в психиатрията а в затвора и всичко ще си дойде на място !
    • 6
      Й
      й
      1 -1
      10:04, 11 юни 2020
      ???????????-блажени,вярващите.
    • 7
      Не
      Неверник
      1 -1
      20:33, 11 юни 2020
      Й кефиш се защото и ти си простак като него !
    Последни новини