12 °C

Полиция изведе мъж с психични проблеми от дома му в Димитровград

  В късния следобяд на 9 юни, малко след преминалата през Димитровград буря, полицейски служители изведоха 60-годишен мъж с психични проблеми от дома му на ул. Цар Борис 9 в града.

  Порой и градушка се изсипаха над Димитровград - ВИДЕО

  Мъжът е буйствал на прозореца на втория етаж, малко след като майка му е напуснала дома му, за да се прибере в къщата си в димитровградски квартал. Съседи на 60-годишния Димитър се притеснили от буйствата на мъжа и повикали полиция, за да окажат съдействие. Полицейските служители явно са преценили, че мъжът трябва да бъде изведен от дома му, за да подсигурят неговия живот и здраве. На място се отзоваха и Противопожарен автомобил и кола на спешна медицинска помощ.

  Полицейските служители се опитваха да убедят мъжа с психични отлонения да отключи входната врата на жилището си, но той по никакъв начин не съдействаше на полицейските служители и не се поддаваше на техните опити за убеждаване. Митко викаше през прозореца във видимо неуравновесено състояние и говореше за руския президент Путин и за ремонтите, които майка му направила в дома му.

  Съседи на мъжа са успели да се свържат с възрастната му майка Станка, която се върна с автобус и донесе ключове за входната врата на жилището, намиращо се на ул. Цар Борис 9. Сужителите на полицията и противопожарната служба успяха да преодолеят и допълнителното резе на входната врата на апартамента и влязоха в дома на 60-годишния мъж, който е оказал съпротива и започнал да хвърля предмети, като успял да счупи и единия прозорец на жилището си.

  Небезизвестния Митко бе изведен от дома си с белезници на ръцете и отведен с кола на спешна помощ. Майка му Станка разказа, че по време на извънредното положение е била неотлъчно до него в дома му, но съжителството с мъжа с психични проблеми не било много леко и й се наложило да замине за къщата си, където имала работа по двора. Всеки вторник възрастната жена идвала в дома на сина си и му приготвяла храна за цяла седмица, както била направила и днес.

  Издирва се 58-годишен мъж от Димитровград

  За Митко сме писали и преди години, когато майка му се обърна с призив към нас да й помогнем да го открием. Мъжът бе изчезнал за месеци, без да има никаква следа от него, като впоследствие се оказа, че е прекарал времето в дом за душевни болни в северна България.

  Станка се надява Митко да бъде приет в психиатрично заведение, за да получи нужното лечение и да се стабилизира психически.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ли
   Лиляна
   7 0
   20:02, 9 юни 2020
   Ох този човечец найстина не е добре, в повечето време е безобиден, но като превключи е много едър и заплашителен. Дано се погрижат за него, че майка му несмогва вече.
  • 2
   Ив
   Иво
   4 -12
   20:09, 9 юни 2020
   Такива трябва да ги заключат някъде и да не ги пус... Виж коментара
   • Ор
    орс
    6 -4
    23:51, 9 юни 2020
    то твоя череп май е" сплеснат" по рождение Иво
  • 3
   До
   Доктор Ханибал Лектър
   4 -2
   23:33, 9 юни 2020
   Ще го заключим в една стая с теб !
   • Ка
    Кашличко
    1 -3
    02:59, 10 юни 2020
    И ще падне един секс . . .
  • 4
   Гр
   гражданин
   4 0
   11:59, 10 юни 2020
   колко има още за прибиране няма да ви стигнат лудниците
  • 5
   ??
   ?????
   2 0
   13:31, 10 юни 2020
   Един само трябва да се прибере още ,но не в психиатрията а в затвора и всичко ще си дойде на място !
  • 6
   Й
   й
   0 -1
   10:04, 11 юни 2020
   ???????????-блажени,вярващите.
  • 7
   Не
   Неверник
   1 0
   20:33, 11 юни 2020
   Й кефиш се защото и ти си простак като него !

  Хороскоп за 21.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  21 окт 2020
  Последни новини