10 °C

По-силна от момчетата след химио, лъчетерапия и операция

Изображение 1 от 2

  На 54 години Триша Тотън е "по-силна от момчетата" в залата, макар да преболедува рак на гърдата. Тя се тренира активно от младежките си години - първо аеробика, после фитнес. Не спряла да ходи в залата по време на двете си бременности. Докато била в майчинство, се стремяла да посещава фитнеса поне три пъти седмично.

  През март 2017 г. жената била диагностицирана с рак на гърдата. Като част от лечението тя претърпяла 16 сесии химиотерапия и 33 сесии лъчетерапия, операция за частично отстраняване на млечната жлеза и възстановяване на формата на гърдата. Но въпреки смъртоносната болест и изтощителните процедури, американката не изоставила спорта, разказва Metro.

  "Когато ми диагностицираха рак, бях в най-добрата си форма", разказва тя. Кипяла от енергията, а атмосферата вкъщи била перфектна. Децата ѝ били в колеж, така че можела да прекарва по-голямата част от времето си във фитнеса.

  "Когато започна лечението, само промених графика на тренировките си", казва тя

  Тотън е убедена, че именно физическата активност й е помогнала да победи опасна болест.

  "Времето, прекарано във фитнес залата, изигра огромна роля за възстановяването на здравето ми, както физическо, така и психическо. Това беше едно от малкото места, където забравях, че имам рак", казва тя. 

  Американката признава, че излекуването ѝ се ускорило значително, когато престанала да смята себе си за жертва.

  "Замених въпроса "Защо това се случва с мен?" с "Как мога да използвам това премеждие, за да променя живота си към по-добро?" и страхът се смени със смелост", казва тя.

  Тотън сподели своята история в подкрепа на онкоболните.

  "Операцията ме лиши от част от гърдите ми, химиотерапията ме остави без коса, но не позволих на рака да открадне позитивното ми отношение, любовта ми към семейството и приятелите и страстта ми към здравословния начин на живот и фитнеса", завърши тя.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  27 окт 2020
  Последни новини