Най-важният проект на Мъск и SpaceX

След скорошния успех с изстрелването на Falcon 9 и изпращането на двама астронавти на Международната космическа станция, Илон Мъск е още по-мотивиран да постигне голямата си цел - туристически пътувания в космоса и кацане на Марс.

Създателят на SpaceX е изпратил имейл до всички свои близо 7000 служители, с който ги уведомява, че всички усилия на компанията трябва да се насочат към нейния основен приоритет - космическият кораб Starship, който ще се използва за мисии на NASA до Луната и многократен превоз на до 100 пътника до Марс.

Последният тест на четвъртия прототип бе неуспешен и завърши с експлозия секунди след опита за изстрелване.

Затова сега Мъск иска възможно най-скоро да се разработи новото и подобрено поколение Starship, с което да се доближи с още една стъпка до поредното революционно постижение.

Преди време милиардерът сподели мнението си, че най-вероятно ще е необходимо създаването на поне 20 прототипа (и поне толкова тестови изстрелвания), за да се стигне до създаването на перфектното космическо превозно средство.

Но знаем, че когато си науми нещо, то няма как да не се осъществи - рано или късно. В този случай - колкото по-рано, толкова по-добре, защото конкуренцията диша във врата. Плановете на Мъск са първият полет до Червената планета да се извърши през 2024-2025 г.

Освен това, той държи всичко по връщането на Crew Dragon с Боб Бенкин и Дъг Хърли обратно на Земята да протече без никакви грешки и пропуски, пише Business Insider.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини