Изстреляха 416 ракети над хасковско, една се взриви пред стадиона в Харманли

Изображение 1 от 2

    Регионална дирекция „Борба с градушките" Хасково в продължение на 4 часа изстреля 416 ракети през последното денонощие. Обработени са 5 градоопасни клетки. Благодарение на защита от 27-те ракетни площадки в Хасковска област, градовите зърна, които се изсипаха над Димитровград, са били със значително по-малки размери от тези, които са паднали в Минерални бани, които са били с размера на яйце, информират от Регионалната дирекция „Борба с градушките" в Хасково.

    Порой и градушка се изсипаха над Димитровград - ВИДЕО

    Една противоградна ракета е паднала вчера в Харманли, съобщават от полицията. Сигналът е подаден в 17:38 часа. Ракетата се е взривила пред местния стадион. На място е установена част от противоградна ракета, взривена пред централната зала на асфалтова настилка. Злополучната ракета е била изстреляна от ракетната площадка в село Българин. Няма нанесени щети и пострадали.

    На територията на Област Хасково има сведения за паднала градушка на 9 юни в защитаваната територия в района на общините Димитровград, Любимец и Харманли, както и извън защитаваната в община Минерални бани.

    Градоносният облак е бил с готов формиран град, попадайки в обсега на ракетните площадки, което е довело до градушката в община Минерални Бани, където размерът на градовите зърна достигат до яйце.

    Проведените въздействия са спомогнали за по-нататъшното намаляване размера на градовите зърна в община Димитровград, които са със значително по-малки размери.

    От старта на активния сезон по градозащита до момента, от 27-те ракетни площадки в Хасковска област, са проведени 10 въздействия върху 51 облачни градоопасни клетки. Изстреляни са 1004 ракети до момента.

               

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини