Храните, които ще ни помогнат да се справим със сезонните настинки

Времето е твърде променливо, въпреки че сме съвсем близо до лятото. Дните стават по-топли, направо жега, но изведнъж температурите падат с 10 градуса и започва да вали дъжд. Всичко това създава предпоставки за сезонни грипове, настинки, а и да не забравяме, че коронавирусът все още не си е отишъл. 

Как да подсилим имунитета си, без да даваме пари в аптеката и едновременно с това да ни е приятно? Много просто - обръщаме се към природата, която ни е осигурила всичко нужно по всяко време на годината.

Цитруси

Все още ги има по търговската мрежа, а и опитът показва, че всъщност ги има целогодишно, макар и с различни цени. Те са богати на витамин С, който помага на тялото по-бързо да се възстановява при настинка и грип. Освен това витаминът помага за производството на колаген, който е жизненоважен за правилното функциониране на тялото.

Спанак

Зеленият зеленчук помага на имунната ни система, като ѝ доставя цинк. Този елемент подпомага растежа на клетките, заздравяването на нарушените, както и клетъчното делене.

Гъби

Още един природен продукт, който помага при делението на клетките и им помага при инфекции.

Кисело мляко

Пробиотиците в млеката подпомагат работата на стомаха и отделителната система. Те, освен това, са ни първи приятели в борбата с вирусите.

Боровинки

Чудесен антиоксидант, който освен това е и много вкусен. С боровинките в тялото ни влизат и антоцианини, които са едни от най-мощните при борбата със свободните радикали в тялото.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини