Когато не всички при Хари и Меган върви по план

Докато бяха членове на кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл бяха свикнали всички врати пред тях да са широко отворени. Но сега, след като се отказаха от титли и привилегии, набързо разбраха, че не всичко се случва така, както искаш.

Скоро след като се преместиха от Канада в САЩ, херцогът и херцогинята на Съсекс се захванаха със създаването на новата си, самостоятелна благотворителна организация Archwell.

В допълнение към нея трябва да има и едноименна търговска марка, под която да продават продукти, печалбата от които да отива за различни каузи. Но тяхната регистрация се оказа малко по-сложна задача, отколкото Хари и Меган са си представяли.

Отлагането на старта на дейността на Archwell очевидно се дължи не само на пандемията и затрудненото положение в САЩ, но и на някои чисто документални неразбории. 

Съпрузите са подали необходимите документи в патентното и търговско ведомство още в първите дни на март. Молбата им е разгледана към края на месеца, но е била отхвърлена заради редица неточности.

На първо място е липса на яснота какви точно са плановете им за организацията, както и какви стоки и услуги с нестопанска цел смятат да извършват нейните основатели.

В отговора, изпратен до Хари и Меган, е упоменато, че трябва да се направят редица промени по формуляра за кандидатстване в срок до 22 август. С тях вече се е захванала адвокатката на двойката, предава The Sun.

Херцогът и херцогинята ще трябва да платят и някои допълнителни такси по кандидатстването си. Засега името Archwell се пази за тях, докато не уредят всичко необходимо, за да бъде молбата им изрядна и одобрена. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини