Доц. Чорбанов: Кой излъга премиера, че юли месец няма да има коронавирус?

Няма втори пик на коронавируса, а това, което се случва в момента, е нормалното разпределение на заболяването. Това мнение изрази в сутрешния блок на bTV доц. Андрей Чорбанов.

Той настоя хората, които са излъгали премиера Бойко Борисов, че няма да има коронавирус през юни/юли месец да си сложат маската, която беше донесъл в студиото - венецианска карнавална маска, но с формата й от Средновековието за предпазване от чума. Премиерът да каже кой го е излъгал, че през юли месец няма да има вирусна инфекция, обърна се доц. Чорбанов към министър-председателя.

Доц. Чорбанов увери, че ваксина срещу коронавируса ще бъде открита при всички случаи и дори той очаква ваксините да бъдат няколко. Ваксината ще бъде необходима и ще ни даде ноу-хау, подчерта той.

Случайното заразяване от коронавирус е много рядко явление и е трудно. Огромният брой случаи на заразени от коронавирус са в семеен, работен кръг или в групата на социални общности. Няма наблюдения за разпространение на заболяването например в градския транспорт, изтъкна доц. Чорбанов.

Той посочи, че вирусът не се вълнува от топлината и околната температура. Голяма част от инфекцията се разпространява в много топли държави, отчете доц. Чорбанов.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини