Новият Slayer идва

Деветият студиен албум на Slayer, "World Painted Blood" се очаква в края на лятото. Групата разкри подробности за смразяващия кръвта студиен запис.

В "World Painted Blood" има 12 нови песни, записани в Лос Анджелис на два пъти - през октомври 2008 г. и в периода януари-март 2009г. Продуценти са Грег Фиделман (работил с Metallica, Slipknot и други), съвместно с дългогодишния им колега и съмишленик Рик Рубин.

Записите на новия албум протичат различно от досегашните проекти на Slayer. По принцип групата влиза в студиото с изцяло написани и репетирани песни. Този път основното композиране и развиване на песните се случва в студиото.

"Да пишат песни в студиото беше нова идея за Slayer", споделя Фиделман, "Това, че песните бяха нови и свежи за тях, а не нещо, което вече са свирили шест месеца, поддържаше тръпката и въодушевлението в студиото".

"Има двама основни композитори в бандата - получава се комбинация от скорост и тежест", коментира Том Арая. "Идеите на Кери (Кинг) са агресивни и бързи, докато Джеф (Ханеман) обича нещата да са бързи, но с мелодии и груув. Правейки този албум, споделяхме едни и същи виждания - от идеите за песните до техните заглавия. Когато със Slayer се съберем на едно място, нещата просто се случват, нищо не е обмислено и преднамерено, просто го правим - така стана и с новия албум".

"В този албум", добавя Дейв Ломбардо, "Джеф се завърна към страхотната си пънк енергия, особено в "Psychopathy Red"".

Песента "Psychopathy Red" е посветена на зловещия руски сериен убиец Андрей Чекатило (признал за бруталните убийства на 56 деца). Парчето "изтече" в интернет доста преди издаването си като сингъл на кървавочервена грамофонна плоча, и е сваляно от мрежата над половин милион пъти.

След шест златни албума, три номинации за Грами и две награди, както и безброй други награди за Slayer, групата продължава да мачка, защото по думите на Грег Фиделман:

"Всеки от момчетата трябва да е там, за да се получи Slayer. Поотделно, те наистина са добри в това, което правят, но когато ги събереш на едно място се получава нещо наистина уникално - цялото надхвърля сбора от частите. Точно какви са тези части още не съм напълно сигурен, но когато ги чуете, ще ги познаете".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини