21 °C

Масова регистрация за гимназиите по интернет

Изображение 1 от 4

  По-малко кандидат-гимназисти от Хасково използват възможността да подадат документите си за продължаване в следващ образователен етап на място в първия ден на кампанията тази година.

  Едва 70 кандидати до обяд бяха описани в регистрите на комисията, която извършва приема на място в Обединените ученически общежития при всички мерки за здравна сигурност.

  Това е сравнително малко число на подадени документи в сравнение с предходни години, което означава, че масово се използва възможността за подаване на документите онлайн. Това става през платформата на МОН с идентификационния код, с който седмокласниците са се явили на изпитите. За професионалните гимназии се прилага и медицинско свидетелство, което да показва, че професията, която е избрал кандидатът, не е противопоказна за неговото здравословно състояние.

  Сред дошлите да подадат документите си  за гимназия на хартиен носител днес беше и Мария. В подредбата на желанията й по значимост й помогна майка й. Като най-желана посока да продължи образованието си момичето отбеляза обучението по английски и испански език.

  Първият етап на кампанията по прием на документи за профилираните и професионалните училища продължава до 7-ми юли, включително. 

  От Комисията уточниха, че ще се работи и през почивните дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   За
   запознат
   10 -1
   14:29, 3 юли 2020
   Приема на документи е до 7 ЮЛИ, а не до 7 юни.
  • 2
   За
   Запознат
   3 0
   16:29, 3 юли 2020
   Браво, най-накрая направихте корекцията.
  • 3
   Аз
   Аз
   2 0
   07:27, 4 юли 2020
   Не е вярно!
  • 4
   Ет
   ето така е
   3 -1
   07:39, 4 юли 2020
   В *********** да си клатят краката, пък пък учениците да ги обслужват по училищата. Това е ненормална работа - всяка институция, която уж работи нещо в момента си хвърля работата на училищата. Учителите на маскари ги направихте - да са на разположение по 24часа, за всичко да отговарят, за всичко срокове да следят, да се молят на ученици и родители - елате си свършете работата. Който иска да учи - да се учи. Събирате ги насила, кандидатстват насила, завършват насила - знаят, че ще си завършат образованието без да влагат усилия. После защо учениците били дебили и нямали знания. Няма да имат, щом всичко получават на готово - за всичко им се напомня по 100 пъти, всичко им се дава наготово, обяснява и накрая се върши и вместо тях.
   И Защо - защото директорки и експерти на руо г и е с т р а х - да не пропуснат срокове, да няма недоволни, да са вечно първи по всичко. Затова закърнява образователната система!
   Ами ако няма деца - няма как да има и толкова раздута образователна администрация - руо-та, мон с хиляда отдела и всички фирмички и фирми покрай тях. Няма оправия докато е такава системата.
  • 5
   ВК
   В кое
   1 -1
   17:38, 4 юли 2020
   В кое училище раздавали постове срещу специални услуги и по други заслуги?
   Да вземем да се преквалифицираме. Чувам, че заместничката ходела с пола с цепка, чак до кочината!
  • 6
   Влиза кандидат за учител или друг пост в едно училище:
   - Добър ден.
   От Комисията: Добър ден. Как се казвате?
   Кандидатка: Гина Гинкова.
   От Комисията: От къде сте?
   Кандидатка: От Хасково.
   От комисията: Добре, благодарим Ви. Да заповяда следващия!
   Кандидатката излиза, а от Комисията намръщено репликират.
   - Я па тая
  • 7
   Пр
   продължение
   2 0
   18:51, 4 юли 2020
   - Я па тая, нито е от Любимец, нито е от Харманли. Някой познава ли я?
   Споглеждат се мълчаливо. И пак се питат.
   - Никоя не я познава нали? Не е рода? Някой да се обаждал за тая - по бизнес линия, по политическа линия! Ама какво изобщо търси тука да ни губи времето!
   - Изобщо нахални хора - обобщава оправната директорка.
   Влиза следващия...

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  14 авг 2020
  Последни новини