Днес затварят за движение участък от ул."Републиканска" в центъра

Изображение 1 от 2

    Днес сряда, 8 юли, ще бъде затворена улица „Републиканска“, от кръстовището на ул. "Булаир" до кръстовището на ул. "Отец Паисий". Затварянето на участъка е във връзка с реализацията на дългоочакваната нова организация на движението по улицата. Предвижда се тя да стане двупосочна в  участъка от ул. "Отец Паисий" /Обреден дом/ до "Военен клуб".

    От община Кърджали се обръщат към шофьорите на МПС да не паркират в посочения участък от улицата, за да не пречат на маркировъчните дейности.

    Ще припомним, че дълги години въпросът с двупосочното движение в определен участък на ул. „Републиканска“ бе поставен на дневен ред в Комисията по безопасност на движението, както от неправителствени организации, така и от граждани. Вниманието бе заестрено към темата и от Обществения съвет към Общински съвет Кърджали в рамките на мандат 2015-2019г. 

    От страна на община Кърджали бяха предприети съответните действия свързани с изготвянето на проект за участъка и въвеждането на двупосочна организация на движението. Тя е с цел облекчаване на трафика по ул. "Сан Стефано" и ул. "Екзарх Йосиф" от автомобилите в посока кв. "Възрожденци". Планът е съгласуван и със сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР Кърджали.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини