Кърджалиец оставя на произвола на съдбата тежкоболния си баща, той го лишава от апартамент

Кърджалиец остави на произвола на съдбата тежкоболният си баща, въпреки,че е получил чрез договор за дарение апартамент за да го гледа. Нещо повече С.С.Д. се криел през последните две години в Англия, където твърдял че работи. През това време за възрастния човек се грижела дъщеря му.

  Семейната сага започва през 1993 г.,когато кърджалиецът  С.П.Д. и покойната му съпруга Н.Ц.Д.правят дарение на С.С.Д. по силата, на което му предоставят апартамент от 76 кв.м.в Кърджали с условието да поеме гледането и издръжката на родителите си и им осигури нормален и спокоен живот. След смъртта на съпругата си преди две години С.П.Д. получава сърдечна криза и са му поставени три стенда. Претърпява и тежка операция на тумор на дебелото черво. Твърди,че не може да се грижи сам за себе си.

  Болният кърджалиец предявава иск за разваляне на договора за дарение. Синът не се явава в съда. Представен е от особен представител. Чрез него твърди,че заболяванията на баща му са недоказани.

  Магистратите решиха да развалят договора. Така бащата възстановява собствеността си на 4/6 от жилището, а синът и дъщерята получават по 1/6.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини