И Пламен Узунов е задържан край Пловдив

Съветникът на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е задържан край Пловдив, съобщава БНТ.

Предполага се, че той може да бъде доведен в сградата на президентството, където в негово присъствие да бъде направен обиск на кабинета му.

Припомняме, прокуратурата проверява Узунов за търговия с влияние заради чат комуникация с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. От приложените от държавното обвинение снимки на чатове между двамата става ясно, че Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр". Секретарят го е изпратил на бизнесмена 6 дни, преди решението да бъде публикувано в сайта на Върховния административен съд. 

По-рано днес прокурори влязоха в сградата на президентската администрация.

След това стана ясно и че бизнесменът Пламен Бобоков също е задържан по разследването за търговия с влияние.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ве
    Веселина Томова
    5 -5
    15:35, 9 юли 2020
    Народе????
    Извършва се преврат!!!
    Мракобесната мафиотска хунта – правителство плюс прокуратурата плюс данс – начело с една своя пионка – някой си „каренин“, който дори не знае, че се казва „керенски“, а всъщност е един прост каскет гешев, поставя държавата на колене в полза на корумпирания мафиот, който управлява – бойко методиев борисов!
    Елиминират по отвратителен начин президента на България, за да извадят единствения извънсистемен играч от играта и за да дерибейства мафията на хунтата!
    „Опозицията“ е купена от две свине, които управляват тугедър.
    Народе????
    Вдигай се, народе!
    Взимай камъне и дърве!
    Да пометем мафията!
    Няма вече друг изход – или те нас, или ние тях!
    • До
      До Весето
      1 0
      09:21, 10 юли 2020
      Свърши се с мафиотските ви схеми,Весе. Корумпирахте държавата по всички нива на власта и така я карахте. Цялата прокуратура и съдебна система беше корумпирана от червената мафия,но ето че дойде време да си платите.
  • 2
    За
    Запознат
    4 -2
    16:47, 9 юли 2020
    Със сигурност Томова ще отговаряш за написаните думи .Мисли с главата си.Клеветата и обидите са наказуеми според наказателния кодекс на Р.България.Ще ти кажат по кой член са от НК.
  • 3
    На
    Наблюдател
    3 -2
    18:36, 9 юли 2020
    По - полека, како Веси. Много обидни квалификации отправяш без никакви доказателства! Укроти огъня, а народът надали ще ти обърне внимание, след като използваш този уличен език.
Последни новини