За първи път в историята на президентството прокурори влязоха в сградата. Преглед на печата

Водещата тема за всички днешни издания е спецакцията вчера в Президентството.

„Арестантска килия за съветниците на Радев“ -под това заглавие „Стандарт“ пише: За първи път в историята на президентството прокурори влязоха в сградата, а после арестуваха двама съветници на държавния глава - секретаря по правни и антикорупционни въпроси - Пламен Узунов и съветника по отбраната Илия Милушев. Единият се занимавал с шпионаж, другият търгувал с влияние.

След арестите олигархията се събра демонстративно на Дондуков 2, пише „Телеграф“. В ролята на говорител на мафията излезе самият държавен глава, който извърши безпрецедентен акт на погазване на конституцията, като призова за пуч срещу изпълнителната и съдебната власт - това е  коментарът на „Телеграф“.

Вярваме на президента Радев!, пише на първа страница Земя. Според БСП „ в последните седмици срещу президента се води безпринципна атака от мнозинството в НС, от изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов, както и от органите на  съдебната власт.“

Под заглавие "Произвол с данните за Covid -19" „Труд“ публикува свой анализ на данните от единния информационен портал за два месеца. В системата, вместо процент новозаразени, се отчита брой положителни проби. Така беше и вчера, пише вестникът, когато сайтове и телевизии гръмко обявиха - „рекорден брой на заразени - 240“. При взети 4286 проби, това означава, че положителните са 5.6%, което не е никакъв рекорд. „А броят на умрелите е измислица - т.е тук няма изкривяване на данните, а има произвол“, коментира пред „Труд“ проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника на БАН. Според него още по-ужасното е, че на изкривената картина на данните, се вземат решения за затягане на мерките.

До 30 души на парти, без барове, дискотеки и фенове, пише „24 часа“. Това са новите ограничителни мерки, които влизат в сила от днес. Те бяха обявени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев по време на извънреден брифинг вчера. Да направят крачка назад, управляващите решили след заседание на щаба и министъра при премиера, допълва изданието.

Предучилищното възпитание става задължително и за 4-годишните, съобщава „Дума“. Това решиха депутатите с приемането на първо четене на промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Държавата ще подпомага заплащането на такси за ползване на детски градини на родителите, които получават социални помощи и/или месечни семейни помощи за деца, допълва изданието.

От страниците на „Монитор“ - България атакува пакета "Мобилност" в съда на ЕС. Това ще стане в двуседмичен срок след публикуването му в официалния вестник на ЕС, обяви транспортният министър Росен Желязков, няколко часа, след като евродепутатите приеха новите дискриминационни правила в сектора. Европарламентът отхвърли с голямо мнозинство поправките, внесени от българските представители, за връщане на камионите и водачите в страната, в която е регистрирана фирмата, за командироването и почивките на шофьорите, уточнява „Монитор“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хей Мисирки ,
    голяма грешка е че сте против Народа си !
    .....
    А след токова много жълтория
    да бяхте написали че почина Един Велик Хасковлия - Антонио Кръстев
  • 2
    Ба
    бай уй
    2 0
    12:04, 10 юли 2020
    хич не е лесно на пе...расткото правителство и прокуратура,ама хич защото се иска много як ..ъз...
  • 3
    Ех
    Ех
    1 -4
    13:26, 10 юли 2020
    ......И знайте, че винаги има Утре!! И няма недосегаеми!!! Какво като е президент - какво става зад гърба му?? Браво на главния прокурор!! Шапка му свалям!! Време е за голяма промяна - народа го заслужава!!!!?
Последни новини