22 °C

Дарение за болницата в Харманли от френското посолство

  Медицинско оборудване получиха детското отделение и това за рехабилитация в Харманлийската болница от неправителствени френски организации. В навечерието на националния празник на Франция-14-ти юли на връчването на дарението присъства днес и посланикът на Франция в България - Флоранс Робин, с чието съдействие се осъществи благородната кауза.

  Дарението е инициирано от сдружение „Солидарност Франция-България“ и сдружение „Solidari’Terre“.

  4 компресорни професионални инхалатора, отоскоп, балон за обдишване, електронна теглилка за бебета, стетоскоп, 4 стойки за инфузия са предназначени за Детското отделение на МБАЛ-Харманли, а за отделението по рехабилитация французите донесоха 2 медицински легла, 3 инвалидни колички и 18 проходилки.

  „Както във Франция, така и в България минахме през един особено тежък период заради пандемията на Ковид-19, затова за мен беше важно да проявим нашата солидарност към българското общество в тази необикновена ситуация“, отбеляза в приветствието си посланик Флоранс Робин. Тя припомни и, че френската солидарност към България вече е се е проявила във времето на разрастване на епидемията чрез раздаването на пакети с хранителни продукти на около 2 хил. семейства у нас, чиято ситуация е била усложнена заради пандемията от коронавирус.

  От общинската администрация на Харманли отбелязаха, че това е поредният жест на френските неправителствени организации и посолс9твото на Франция е нас и е плод на дългогодишно сътрудничество.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   £¥
   £¥£¥
   1 -2
   17:54, 13 юли 2020
   На харманлийската болница френска апаратура, а на хасковската френска любов. Всекиму според заслугите или според потребностите.
  Последни новини