21 °C

Държавна помощ за Язаки от близо 2 млн. лв. за сигурни работни места

Безвъзмездна държавна финансова помощ ще получи „Язаки България“ за завода си между Хасково и Димитровград. Това става ясно от бюлетина след проведеното днес редовно заседание на Министерски съвет.

Финансова помощ е в размер до 1 913 195 лева. Парите са за частичното възстановяване на направените разходи от инвеститора по задължителните осигурителни и здравни вноски за новоназначените работници и служители по в рамките на инвестиционния проект на компанията по Закона за насърчаване на инвестициите.  Инвестицията е на стойност над 35 млн. лв. и предвижда разкриването на 1007 нови работни места. държавните средства  ще бъдат отпуснати по сключения договор между правителството и дружеството за възстановяване на работодателя за период до 12 месеца от разкриването на съответното работно място. Според договора обаче инвеститорът има ангажимент да поддържа заетостта по проекта за срок от най-малко пет години.

В завода се произвеждат електрически инсталации за вграждане в автомобили Мерцедес клас-А и клас-Б на Даймлер.

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Бъ
  Българин
  55 -6
  15:12, 22 юли 2020
  А за българските фирми защо няма компенсации. Чорбаджиите използваха намалението и ни орязаха заплатите, но никой не защитава работника. Няма държава, няма профсъюзи. Има само мафия държавна и мутри на отговорни постове. Позор Борисов !!!
  • 55
   555
   7 -7
   01:29, 23 юли 2020
   Ами отивай в Язаки, да работиш, като си мислиш, че е голям келепир! Там има 1500 работника, които ги осигуряват на пълни осигуровки а ти говориш за фирма с 5 работника на минимална??? Ти ако си на кого ще обърнеш внимание?
  • Бъ
   Български Самурай
   3 -3
   01:58, 23 юли 2020
   Ако искаш да
   откажеш японци от бизнес
   ...
   режеш пръстчетата на мутрите им в Кауньдере
   и ги пращаш на фирмаджиите в Япония
   по Ю - тубето
 • 2
  Ет
  Ето затова
  45 -5
  16:11, 22 юли 2020
  Затова се усвоиха пари от ЕС , да се подмазва на чуждите и да смачква българските граждани тотално! Позор!
 • 3
  Чо
  Чок
  10 -1
  17:23, 22 юли 2020
  Много хубави работнички има там ама и работата е много
  • Ех
   Ех...?
   5 -1
   22:24, 22 юли 2020
   Е Чок ти какво искаш сега , когато има много хубави работнички , има и много работа !
 • 4
  Об
  Образован прецакан българин
  25 -3
  17:41, 22 юли 2020
  Да нахраним манг.....е в Язаки пък останалите българи кучета ги яли. Смотана държава, айде бомбата и да закриваме територията
 • 5
  На
  Наблюдател
  27 -2
  18:54, 22 юли 2020
  Тази фирма получи пари по мярката 60/40 за всичките си работници.Какъв е този двоен тигел ?.Това е безобразие.Българските фирми бяха спрени със заповед,а после ги накараха да се явяват едва ли не на кастинг ,с условия,все едно ,че те са си виновни.Тази министърка може ли да обясни ,на какво основание се извърши подпомагането? Х
 • 6
  По
  Положителни тестове идват
  7 0
  22:15, 22 юли 2020
  Изчакайте да видим , сигурно след толкова усвоени държавни помощи новото огнище на Ковид -19 в нашата област ще бъде в “Язаки”
 • 7
  Сл
  Служител на язАки
  4 -3
  09:18, 23 юли 2020
  Не само роми работят там, а всеки който може и иска, не казвай че има дискриминация Образован прецакан българин.. И това е фирма за много народ и за поне 5"години сигурна работа..
 • 8
  Та
  Така де
  3 0
  12:19, 26 юли 2020
  А какво стана, за месец март и април като им взеха всичкия платен отпуск?
  Сега до края на годината никоя няма платен отпуск в Язаки, но никои не посмя и една дума да каже🤔🤔

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020
Последни новини