Трима новозаразени с COVID-19 от Димитровград, изписват 4-членното семейство

Шест са констатираните нови случаи за коронавирусна инфекция през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Заразени са:

Младеж на 17 години от община Хасково, който е поставен под домашна карантина, а контактните му лица са установени.

Мъж на 27 години от община Хасково. Предстои епидемиологично проучване.

Жена на 61 години от община Димитровград, поставена под домашна карантина. Контактни лица са установени.

Жена на 65 години от община Димитровград, също поставена под домашна карантина. Контактните ѝ лица са установени.

Мъж на 32 години от община Димитровград. Връчено му е предписание за поставяне под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Мъж на 70 години от община Любимец, на когото предстои да му бъде връчено предписание за поставяне под домашна карантина през днешния ден. Епидемиологичното проучване продължава.

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети девет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Една от тях е взета от РЗИ-Хасково и след изследването е отчела отрицателен резултат. Останалите осем проби са направени от МБАЛ-Хасково - пет от тях са контролни, а три са на пациенти. Седем от пробите са отчели отрицателен резултат, а една - положителен. Положителна остава контролната проба на 57-годишната жена от община Димитровград, хоспитализирана на 19 юли в лечебното заведение, след като бе обявена на 15 юли. Другите четири контролни проби са на семейството от община Димитровград - 43-годишната жена, 48-годишният ѝ съпруг и двете им деца на 7 и 17 години. След техните първи отрицателни резултати предстои днес да бъдат изписани и поставени под 14-дневна домашна карантина. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини