Трима първомайци изживяха лудо приключение в Рила

    Трима първомайци изминаха цялото разстояние от 21 км на състезанието по планинско бягане „Рила рън“.

    Румен Зидаров. Велина Андонова и Христо Котев завършиха полумаратона, който започна от входа на стадион „Искър”, мина през „Соколец”, продължи до Ястребец, а от там тръгна и изкачване на самия връх Мусала /2925 м./.

    Румен Зидаров пребори съперниците си в категорията 55+ и завърши първи, а Велина и Христо , макар участващи за пръв път в състезание на планински терен, не само че успяха да завършат, но и се наредиха в сред първите в своите възрастови групи.

    Беше много лудо състезание, разказа Христо. Знаех, че ще е трудно, не бях напълно подготвен за това, което ни очаква. Въпреки това и за миг не съм се съмнявал, че ще успея и сега съм горд с постижението си. Най-важното е, че се забавлявахме. Трасето беше изключително трудно, но преживяването е е уникално. Важно е да преодолееш страха и съпътстващата болка от изминатите километри и да продължиш напред и нагоре. И най-вече да се забавляваш... Накратко: „Едно лудо приключение“.

    Ще запомня това състезание, сподели и Велина. Тя е надхвърлила нормалните човешки възможности когато с разбито коляно по каменните реки към върха не се е отказала: Опитах се да бягам, това бяха последните 5 км от дистанцията, но там се оказа невъзможно.

    На тримата скоро им предстои ново състезание — далеч по-леснопреодолима дистанция по улиците на Стара Загора. 

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини