Европейския съюз ударно инвестира в Северозапада. Преглед на печата

Правителствените мерки за справяне с кризата заради коронавируса, са акцент в централните вестници днес. 100 млн. за пенсии през август, пише на първата си страница вестник "Труд" и на две страници описва голяма част от гласуваните допълнителни пари от Кабинета.

Кметовете ще получат допълнително над 24 млн. лева за здравеопазване и социални услуги, 30 на сто ще се увеличат заплатите на всички на първа линия в борбата срещу пандемията, почти 2 млрд. лева ща е подпомагането за бизнеса до края на годината - това са част от заглавията във вестника.

Опозиционните издания "Дума" и "Земя“ описват мерките като "прах в очите на народа" и като начин кабинетът да си купи време докато протестите затихнат.

Според вестника на социалистите премиерът Борисов е свикал ден по-рано правителственото заседание за мерките, защото бил изплашен от протеста.

Вестник "Монитор" акцентира на първата си страница, че 200 млн. евро от Европейския съюз ударно ще се инвестират в Северозапада и цитират думите на премиера, че който се труди, няма време да протестира.

"24 часа" описват във водещата си статия как би изглеждало правителство с премиер Корнелия Нинова. Изброяват се имена като Кристиян Вигенин, Деница Златева, Петър Кънев. Според публикацията, лица на високи постове в БСП потвърждават, че Нинова води разговори с хора, на които предлага министерски позиции.

Друга водеща тема в печата е огромната концентрация на нитрити във водата от канала, който се влива в река Марица до Димитровград и от който се отрови стадо крави преди 2 дни.

Концентрацията на нитрити е била 360 пъти над нормата, пише вестник "Труд".

"24 часа" акцентират, че реката е чиста, а отровата е намерена само в канала. Спряно е захранването с вода на 48 населени места, взети са нови проби на водата и след излизането на резултатите, водата ще бъде пусната.

Повече от 40 на сто е отливът на български студенти в чужбина заради коронавируса, съобщава вестник "Монитор".

Според изданието българските университети привличат студенти с безплатния си прием, а зад граница Австрия и Германия са новите най-желани дестинации.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини