Пътят от Виница до Цариградското шосе вече не е "лунен пейзаж"

След повече от 20 години отсечката от село Виница до Цариградския път „видя нов асфалт“. Огромните като кратери дупки бяха запълнени с над 15 тона асфалт, гкойто е дарение от фирмите „Загрей“ и „МАП-Агро“.

Бившият кмет на селото Тодор Тодоров“ разказа, колко проблеми е имал с фирмата, която изграждала жп линията Пловдив - Силенград, как по договор е трябвало строителите да възстановят шосетата, по които се е движила техниката и как въпреки всички разправии това не се е случило, а големите и тежки камиони оставили сериозни щети по пътя. Подобно е положението и в други населени места, през които минава линията, каквото е Караджалово. 

Разстоянието от селото до разклона е по-малко от 2 км. Пътят и сега не е в „блестящо“ състояние – неравностите не са изгладени, няма маркировка, но поне пейзажът вече не е „лунен“, коментират пътуващи от там жители на селото.

Звеното към Общината, което се занимава с попълването на дупките по пътищата, е успяло да свърши своята работа на пътя към Караджалово, между Бяла река и Езерово, предстои да се оправи пътя между Православен и Драгойново, към Чолак баир и др. Ремонтите се извършват със средства от стопански дейности на общината и средствата за издръжка.

Тъй като количеството асфалт е надхвърлило стойността, разрешена от Закона, предстои избор на доставчик по Закона за обществените поръчки.  Ремонтите ще продължат до края на есента.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини