Двама полицаи от Смолян са с ковид-19, очакват се още положителни резултати

Двама полицаи от Смолян са под карантина, тъй като са позитивни за коронавирус, това стана ясно днес на редовната пресконференция за епидемиологичната обстановка в региона.

Още двама полицейски служители, които са командировани в столицата заради протестите, са дали положителни проби на бързите тестове. Очакват се резултатите от изследването и на други полицаи за COVID-19.

Д-р Мими Кубатева, началник на РЗИ Смолян прогнозира, че най-вероятно ще има още положетилени проби на униформени, които ще станат ясни най-късно утре.

Общо 145 са регистрираните нови случаи на заразата в областта през юли, като 12 от тях са на медицински специалисти, според данни на РЗИ.

Тринадесет станаха жертвите на вируса в областта, след като вчера е починал 83-годишен пациент с COVID-19, лекуван в МБАЛ-Смолян. През юли се наблюдава увеличение на процента на настанените за болнично лечение - 62.8 на сто от позитивните за коронавирус, отчитат от РЗИ. През миналия месец са хоспитализирани 91 от заразените, като 17.5 на сто са били на интензивна терапия. Увеличен е приемът на болни с коронавирус в болниците в областта, през юли в МБАЛ- Смолян са лекувани 52-ма от позитивните. Най-възрастният пациент с COVID-19, 97-годишен мъж от Борино, вече е излекуван и изписан в добро състояние.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини