Кирил Петков: Няма да се дават пари "на ангро", а за свършена работа

Премиерът Кирил Петков каза, че няма повече да се дават пари "на ангро", а ще се търси ефективността. Така той коментира недоволството в различни сектори за средствата в бюджета за 2022 г. Сред тези, които настояха за повече пари, са полицаи, пожарникари, служители на музеи и галерии, и др.

По думите му, трябва да има сигурност, че държавните пари ще бъдат изразходвани по най-добрия начин. Увеличавайки ефективността, повече пари ще отиват при хората, които вършат работа, заяви Петков.  

Той даде пример със средствата за прокуратурата, като посочи, че в сравнение с другите държави в Европа, в България има почти двойно по-голям разход от брутния вътрешен продукт за прокуратура. А каква е ефективността, каква е услугата, която сме предоставили на гражданите, запита Петков. Премиерът каза, че към правителството е имало различни искания за увеличение на средствата, но, по думите му, целта е да има и реформи.

За музеите той каза, че има някои места, които имат „остра нужда“ от допълнителни средства, но има и такива, в които „за едно много малко музейче“ работят 12 души.

В момента бюджетът е най-доброто, което успяхме да направим. Актуализацията е необходима, защото следващите няколко месеца всички реформи, които сме заложили в коалиционното споразумение, трябва да започнат да се случват, посочи министър-председателят. И увери, че правенето на реформи не означава намаляване на бюджетите.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    Пол
    1 0
    15:57, 23 фев 2022
    Дано да се прави това което се говори
  • 2
    3,
    3,14
    2 -1
    16:06, 23 фев 2022
    Всичко това са последствията на заложените мини на мутрата!Той продължава да насъсква хората един към друг!
Последни новини