1 °C

Осъдиха двама турски тираджии, неизпълнили полицейско разпореждане

По наказателни производства на Районна прокуратура – Димитровград са осъдени двама турски шофьори, неизпълнили полицейско разпореждане за престой на буферен паркинг край с. Узунджово, обл. Хасково, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Димитровград е осъден М.М., на 47 г., турски гражданин, за това, че на 26.07.2020 г., около 18.50 ч., на автомагистрала „Марица",  до пътен възел Димитровград, обл. Хасково, противозаконно попречил на орrан на властта — двама младши автоконтрольори в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали" при ОД на МВР- Хасково, да изпълнят задълженията си по контрола  на движението по пътищата, опазване на общественият ред, предотвратяване и разкриване на престьпления и нарушения, както и тези вменени им със заповед на министьра на здравеопазването, съгласно които подпомагат и насочват водачите на товарни автомобили, извършващи международен превоз към местата за изчакване, определени съгласно предписанията на Агенция „Пътна Инфраструктура", като в качеството му на водач на тежкотоварен  автомобил  „Волво", не изпълнил полицейско разпореждане да отбие към буферен паркинг в бившето летище Узунджово, за престой на тирове, до с.Узунджово, обл. Хасково, като спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението - престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс. 

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, на М.М. е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок. 

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Димитровград е осъден и О.О., на 30 г., турски гражданин, за това, че на 25.07.2020 г., на първокласен път I-5, до с.Крепост, обл. Хасково, противозаконно попречил на орган на властта - младши автоконтрольор  към РУ - Димитровград при ОД на МВР - Хасково, да изпълни задълженията си по контрол на движението по пътищата, опазване на обществения ред, предотвратяване иразкриване на пресrьпления и нарушения, като в качеството му на водач на тежкотоварен автомобил,  отказал да напусне района на автобусна спирка и да предостави документите си за самоличност – лична карта, паспорт и шофьорска книжка, както и да продължи движението си към обособен буферен паркинг в бившето летище Узунджово, за престой на тирове, до с.Узунджово, обл. Хасково - престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс. 

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, на О.О. е наложено наказание „Глоба“ в размер на 2 000 лева. 

Определенията на Районен съд – Димитровград са окончателни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  1 -1
  15:06, 4 авг 2020
  Полицаите обърнаха пътя за Хасково на снимачна площадка. Место да дупча 110 на тоя скоростен път аз 50 60...

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини