Осъдиха 64-годишен мъж за нарушаване на задължителната карантина

На 30 април 2020 г., по досъдебно производство на Районна прокуратура - Димитровград е осъден В.В., на 64 г., за това, че на 24 март 2020 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково, нарушил мерки, издадени против или появяването на заразителна болест по хората - Заповед № РД-01-130 от 17.03.2020 г.  на Министъра на здравеопазването на Република България, издадена на основание чл.63  от Закона за здравето, чл.29 от Наредба №21 от 2005 г. за реда за регистрация, съобщаване и отчет  на заразните болести и във връзка с усложняващата  се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната - като лице по точка 1 от Заповедта, поставено под карантина с предписание на РЗИ-Хасково, не изпълнил задължението  да не напуска адреса, на който е поставен под карантина - в гр. Димитровград, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи - обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г.  върху цялата територия на Република България, във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19 - престъпление по чл. 355 ал. 2 пр.3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд - Димитровград, на В.В. е наложено наказание "Пробация", изразяващо се в следните пробационни мерки  - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 9 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 9 месеца.

По делото е установено, че на 24 март 2020 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково, полицейски служители от Районното управление в града, посетили адреса, посочен от В.В., на който трябвало да изпълнява задължителна карантина. Те не го открили в жилището. При разговор по телефона, В.В. обяснил на полицаите, че отишъл до близкия магазина за малко и след 5 минути се върнал пред дома си с лек автомобил. 

Определението на Районен съд-Димитровград е окончателно и е влязло в сила.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ти
  ТИТИ
  0 0
  14:37, 1 май 2020
  Всички правят така по телефона няма как да се прави проверка проверката дедение се прав без предупрежение на адреса който е дал

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини