Благотворително лятно кино със забавления организираха младежи от Чепинци, средствата са за животоспасяваща операция

Повече от 300 човека присъстваха този уикенд на благотворителното лятно кино в рудоземското село Чепинци, обявиха организаторите от неправителствената организация "Младежи за устойчиво развитие".

Освен да се насладят на родни филми от българското кино срещу билет от 3 лв. , гостите на прожекция под звездите имаха възможност да похапнат пуканки и скара, да си закупят книга или да си направят рисунка с къна. Събраните средства от вкусните и атрактивни забавления също са за благородната кауза.
Инициативата е с цел да се съберат средства в помощ на млада жена, която се нуждае от животоспасяваща операция.

Това не е първата инициатива на младите хора в помощ на нуждаещи се. Преди два месеца те организираха кампания за набиране на средства за да върнат обратно в родината починал в Англия мъж от съседното рудоземско село Елховец. Освен за транспортиране на тялото му, се събраха пари и в помощ на 10-годишното му детенце, което преди това е загубило майка си и остана пълен сирак.

Сърдечни благодарности и адмирации към организаторите, и всички, които посетиха мероприятието", отправи кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев.
 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини