26 °C

Малките градчета бият курортите по брой туристи. Преглед на печата

"Въпреки коронакризата, събираме повече пари от винетки за леките коли", казва, в интервю за "24 часа", проф. Олег Асенов от Управителния съвет на пътната агенция. Приходите леко надминават миналогодишните до този момент, отчита проф. Асенов.  Голям е прирастът в купуване на уикенд винетки - почти 150 на сто. Той се оплаква, че в системата липсват IT кадри заради ниските заплати.

"Учебната година твърдо започва присъствено, но много въпроси за сложната ситуация остават отворени", пише "Сега". Според източници на вестника образователното министерство обмисля да създаде банка с резервни учители на областно и национално равнище, дори и студенти, които да помагат на системата в случай на нужда от заместване на заболели от Covid-19 преподаватели. Изданието разказва за музейни сбирки у нас, събрали изминалите два века българско образование.

В музея в Боженци посетителите могат да изпишат името си с гъше перо,  Плевен е първото девическо училище у нас, а в Габрово са изложени табелки с насърчителни надписи, окачвани на отличили се ученици.

"Монитор" предлага мнението на Цвета Брестничка от асоциация "Родители" за това как да се проведе учебната година в условията на коронакриза. Асоциацията е с позиция родителите да изберат вариант на обучение, като преценят всички плюсове и минуси. Организацията по места може да е различна, казва Брестничка. Тя дори допуска възможността, ако се избере дистанционна форма на обучение, тя да е и с учители от други училища.

Бойко Борисов се скри от Народното събрание  и протеста  е водещото заглавие на "Дума". Управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" бойкотираха парламента и провалиха кворума, коментира левият вестник по повод поисканото от БСП извънредно заседание на депутатите.

Подобно е заглавието и на първа страница на "Земя" - "ГЕРБ се скри от парламента". Цитирана е Корнелия Нинова, която заявява "Това е страх от протеста...".

"Протестът се разцепи", пише "Стандарт". Прокопиев се похвалил, че взема властта до седмици, пише вестникът и добавя "Изцепките на провалени политици, "Отровното трио" и Мая Манолова отвратиха младите".

Цитиран е протестиращият Кирил Радев, провел задочен разговор, чрез "Фейсбук" с Христо Иванов с въпрос "Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо...“.

В интервю за "Труд", преподавателят от УНСС доц. д-р Георги Ченков коментира "На "Орлов мост" тече вежлив дебат за свободните места върху дръжката на лъжицата". Вестникът днес представя рекламно Варна и инвестиционната и културната програма на града.

Малките градчета бият курортите по брой туристи - това е темата на "Телеграф". Хотелите са празни, а къщите вече нямат свободни места  за курортисти.  По северното Черноморие обаче кризата се задълбочава дори и в най-отпускарския месец август, подчертава изданието. И там най-търсени са скромни къмпинги, квартири и семейни хотелчета.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини