В с.Малко Асеново: Почвата ни е здрава, трус не ни плаши

    Около 15 часа. Село Малко Асеново, Димитровградско. В селцето на хълма е спокойно. Тук -там се мярка някой по двора си. Два часа по-рано земетресение в землището на село с магнитут 3,9 по Рихтер разлюля околностите, усети се в цялата Димитровгрдска община, заваляха съобщения за усетен трус и от Хасковско и Старозагорско.

    „Усети се за кратко. Повече се чу шум-все едно се е блъснала кола в нещо твърдо“. Така описва ситуацията около 13 часа, когато земетресението беше регистрирано от сеизмичните станции кметът на Малко Асеново Кольо Павлов.

    В селото няма регистрирани никакви материални щети, нямало е и паника сред стотината жители на населеното място. Някои от местните споделиха, че за труса са чули от медиите, не са го усетили. Други пък разказаха, че са работили по дворовете си и са чули тътен, люлеене не са усетили.

    „Почвата в района ни е глина и пясък- най-здравата, не мърда. Тук ни вода попива, ни трус ни плаши. Аз го усетих заметресението, но не съм се притеснил, защото къщата ми е здрава, с три земетръсни шайби съм си я правил, издържа над 9 по Рихтер трус.“, маха с ръка кметът. Той вече е подал информация към кметството в Димитровград, че ситуацията е спокойна.

    В по-високите жилищни сгради на Хасково и Димитровград обаче земетресението се е почуствало по-осезаемо и е създало паника. Служителите в  сградата на общинската администрация в Димитровград, която е най-високото административно здание в областта,  дори са били евакуирани.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      Засегнат
      16 -1
      23:25, 21 авг 2020
      Администрацията в Димитровград ,не е най-високата сграда в областта!!!
      Ще ме извините.
      Най-високи са им данъците и мераците!!
    • 2
      Ко
      Кольо
      10 -1
      07:09, 22 авг 2020
      Кольо, не пипай радиото, че...........не знаеш и дано не се случва.
    Последни новини