Мариана Векилска се връща на екран, но в БНТ

Популярната телевизионна водеща Мариана Векилска се завръща на екран с ново предаване, но не по bTV, а в БНТ1.

Тя ще води едночасовото предаване „България в 60 минути“ всеки делничен ден от 17:00 часа.

„Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла България с #ИсториитеOколоНас", казва Векилска.

Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции и др.

„България в 60 минути“ ще поднесе на зрителите и много идеи свързани с пътешествия в страната, съобщават още от БНТ. За реализацията на предаването БНТ мобилизира ресурса на четирите си регионални телевизионни центрове, както и на своите кореспонденти.

Предаването ще стартира в началото на септември.

Мариана Векилска е позната като лице на новините и сутрешния блок на bTV. Преди да се раздели в телевизията и да замине за чужбина, тя водеше сутрешното уикенд предаване "Тази събота и неделя".

Започва кариерата си на журналист като водещ на първия сутрешен блок на Нова телевизия. По-късно е репортер и водещ в Канал 3. Със създаването на bTV се присъединява към екипа, като репортер, а малко по-късно става лице на сутрешния блок. През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния сутрешен блок, репортер, продуцент и автор на кратки документални филми в медията. През 2019 г. заминава за Брюксел, където работи в голяма европейска организация, след което се връща в България и става част от екипа по международна дейност на Националния военноисторически музей.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини