Катастрофи и задръствания в първия почивен ден

Несъобразени скорост и дистанция доведоха до катастрофи и задръствания по магистрала "Тракия" в първия от трите почивни дни, съобщи БНР.

Колони от автомобили се образуваха край Вакарел, Пловдив и преди Бургас. Недалеч от морския град преди обед се образува 20-километрово задръстване

От полицията в Бургас съобщиха, че причина за задръстването е верижна катастрофа, в която на входа на морския град са пострадали 3 автомобила. Пострадала е една жена.

Около 13,30 часа от АПИ съобщиха, че е възстановено движението при 335-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас, след като трафикът бе пренасочен по обходен маршрут през пътен възел "Карнобат" - път I-6 - Бургас.

Верижна катастрофа само с материални щети стана и край Камено.

Преди това Пътната агенция съобщи, че временно движението при 142-ри км на "Тракия" в посока Бургас се осъществява в активна лента поради пътнотранспортно произшествие.

По първоначални данни причините за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Засега няма данни за пострадали, а само за материални щети, съобщават от МВР-Пловдив.

Временно бе ограничено и движението при 37-ми км на АМ "Тракия" в посока Пловдив поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха още от АПИ.

Пътната агенция съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание. 

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини