"Отровното трио" отправи обръщение към чуждите посланици у нас

"Отровното трио" отправи обръщение към чуждите посланици в страната, в което заявява, че е заплашен гражданският мир в България, съобщиха във вторник организаторите на протестите проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян.

Обръщението е изпратено до посланиците на държавите-членки на ЕС, на САЩ и Великобритания, както и до представителството на ЕК в България.

В текста, изпратен и до медиите, се посочва, че всекидневните мирни граждански протести в страната "са протест срещу нарушаване на основни граждански права в България, чудовищна по размерите си корупция и погазване принципите на демокрацията. Престъпното срастване на изпълнителната и съдебната власт ескалира напрежение в управлението, което предприе действия не срещу язвите, изброени по-горе, а срещу мирно протестиращите граждани, чиито брой се увеличава с всеки изминал ден", се твърди в обръщението.

"Отказът от диалог и безсилието на властта я доведоха до силово нападение срещу мирните протести на гражданите и предприемане на редица противоконституционни мерки, довели до много пребити и обгазени хора, малтретирани от полицията протестиращи и незаконни арести", заявяват организаторите на протестите.

Организаторите на протестите заявяват, че от началото на септември има над 120 незаконосъобразно арестувани протестиращи, над 300 обгазени по време на протеста на 2 септември и над 100 малтретирани от полицията граждани.
Организаторите от "Отровното трио" декларират пред посланиците намерение протестите да продължат мирно до постигане на целите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ва
    Василев
    11 -3
    17:53, 8 сеп 2020
    Напред заедно, без партийни обвързвания до свалянето на корумпираните от власт .
    • От
      Отровеното Трио
      5 -10
      18:56, 8 сеп 2020
      Идеологическата фабрика на Бабикян, Хаджикян и Мин... Виж коментара
  • 2
    Ид
    Ида
    4 -8
    17:53, 8 сеп 2020
    Неразбрани от народа ли останахте? Народа много до... Виж коментара
    • От
      Отговор
      2 0
      23:03, 8 сеп 2020
      Народа много добре видя те кой са , ами вие кои сте !
  • 3
    "Наблюдател"
    2 -7
    20:51, 8 сеп 2020
    Прочетох някъде, че произхождат от "комунистически... Виж коментара
    • 1 -4
      21:56, 8 сеп 2020
      комунист = разбойник
Последни новини