Втора вълна в Португалия, затегнаха мерките срещу коронавируса

Великобритания въведе 14-дневна карантина за пристигащите от Португалия, Унгария и отвъдморските територии на Франция, предаде Франс прес, като се позова на изявление от днес на британското правителство.

Мярката бе взета заради втората вълна от случаи на заразяване с коронавирус, заявиха британските власти. В същото време Великобритания премахна Швеция от списъка си със страни, пристигащите от които трябва да се подложат на карантина.

Португалското правителство реши днес да затегне мерките срещу коронавируса, непосредствено преди началото на учебната година, за да ограничи появата на нови случаи на заразяване с коронавирус.
Приетите днес мерки ще влязат в сила идния вторник. Те включват промяна в броя на хората, които могат да се събират на едно място. Досега ограничението бе 20 души, а сега вече ще бъде десет души.

Продажбата на алкохол ще бъде забранена на територията на цялата страна след 20:00 ч., а също така и консумацията на алкохолни напитки на обществени места.

Португалия регистрира вчера 646 нови случая на заразяване с коронавирус за 24 часа, най-високата стойност от 20 април насетне.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Наблюдател
    2 0
    10:35, 11 сеп 2020
    Хора: страхливи и смели, наплашени или просветлени, заети или улисани – внимавайте! Втората вълна е на прага! Всички услужливи, долни и подмазвачески медии, инструменти на новата пропаганда и слуги на задаващия се нов ред започват отново да надигат вой, че “вирусът се готви да дойде”, че идва тъй наречената “Втора вълна”. Тоест – подготвят ни за ново и още по-брутално погазване на свободите ни, отнемане на поминъка ни и натикване в бетонните бункери на параноичната виртуална психоза.” 

Случаен виц

Последни новини