Норвегия обмисля затягане на ограниченията заради Ковид-19

Норвегия засега ще спре да смекчава ограниченията заради коронавируса и може да бъде принудена отново да въведе по-строги мерки след увеличаването на случаите напоследък, каза днес министър-председателят Ерна Сулберг, цитирана от Ройтерс.

Норвегия наложи карантина в средата на март, което бързо доведе до рязко намаляване на новите случаи на заразяване. През май започна постепенно облекчаване на ограниченията.

"Правителството обмисля по-строги мерки", заяви Сулберг на пресконференция в четвъртък.

"Не можем да се отваряме повече на този етап. В случай на увеличение на броя на заразените без известен източник или местни огнища на зараза, които не бъдат овладени, ще обмислим по-строги ограничения на местно, регионално или национално ниво", каза тя.

По думите й позволеният брой хора на обществени събирания може да бъде намален от 200, както е сега, на 50 човека, а максималният разрешен брой хора на частни събирания може да бъде намален от 20 сега на 5-10 човека.

Университетите, които възобновиха присъствените занятия през август, може да се наложи да се върнат изцяло към онлайн обучение, заяви Сулберг.

Норвегия, която е с население 5,4 милиона души, регистрира 738 инфекции миналата седмица - най-големият брой за една седмица от началото на април, показват данни на Норвежкия институт за обществено здраве.

Общият брой на заразените в страната достигна 11 746, а смъртните случаи са 265.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Св
    Свободен човек
    2 0
    10:28, 11 сеп 2020
    Измамата Ковид-19, тя ще наложи и чудовищно несвободен световен ред. Тя го и налага сега. Лека-полека, но всъщност – ужасяващо бързо. Явно е дошло времето. Така че – който протестира – трябва да протестира с мисъл за тая задаваща се нова несвобода. Който протестира – трябва да мисли за това – какви ще бъдат следващите и дали те ще могат да бъдат нещо различно от безлични проводници на тая глобална и тъмна власт.
Последни новини