ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково посрещна 130 осмокласници

Изображение 1 от 4

    15-ти септември е и ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково отвори врати за осмокласниците си. 130 ученици в 5 паралелки и 7 специалности изпълниха довчера притихналия училищен двор с весела глъчка и смях. На днешния повторимо неповторим 15-ти септември учители и ученици са изпълнени с емоции, въображение, идеи и в очакване на вълнуващи предизвикателства след 6-месечна пауза. И всички са обединени от идеята, че само човешкият ум, труд и чисти помисли могат да променят времето и пространството, но за да стане това, трябва да го има училището.

    Макар и в условията на Covid-19, бе спазена традицията за откриване на учебната година с издигане на националния флаг и посрещане на знамето на гимназията. За доброто настроение се погрижиха момичетата от музикален клуб „Дъга“ и мажоретния състав на гимназията. В обръщението си към осмокласниците Маргарита Топалова, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“ им пожела ентусиазъм и творческа енергия, на учителите - търпение и вяра, на родителите - да бъдат по-близо до децата си, за да ги подкрепят, да насърчават изборите им и да ги пазят от грешките.

    „Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Искаме 15-ти септември да остане най-вълнуващият ден за всички, свързани с училището, защото всичко започва от знанието!“, казаха от гимназията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ва
      Василев
      11 -6
      20:40, 15 сеп 2020
      "Дървото " както си го знаехме беше едно от средните, които беше предпочитание за по- слабите ученици.Но,една личност, директор БАТИМОВ прероди това училище .Сега то е почти на ниво с езиковата и математиката.Сега берат неговите плодове, но и трябва да надграждат.
      • Се
        сериозно ли :-)
        4 -2
        21:25, 15 сеп 2020
        За това един от зам. Директорите с прискърбие коментира отчайващото ниво на 12 клас
    • 2
      66
      666
      7 0
      08:52, 16 сеп 2020
      Батимов има да го търсят, но вече го няма.А сегашната дърта кифла и за чеп за зеле не става.
    Последни новини