ЦСКА-София отново не успя да победи Лудогорец

Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец завършиха 2:2 на стадион "Българска армия" в дербито от шестия кръг на Първа лига.

Така разградчани останаха на второто място с 13 точки, на точка зад лидера Берое, а "червените" са трети с 12.
Двубоят се изигра при отлична атмосфера, като домакините упражниха много силен натиск от първата минута.

Малко нелогично Лудогорец поведе в 11-ата минута. Алекс Сантана вкара, след като беше изведен от Доминик Янков в чиста позиция в дясно в пеналта и със силен удар по диагонала преодоля Густаво Бусато.

ЦСКА-София продължи да действа много активно и в средата на полувремето имаше шанс да изравни. След атака от ляво Георги Йомов навлезе навътре в полето и шутира силно от 20 метра, но топката се отклони от напречната греда и излезе в аут. Резултатът се запази до почивката, а в 53-ата минута Лудогорец пропиля възможност да удвои.

Пропуск за домакиинте пък направи Али Соу. Всичко най-интересно пък предстоеше в последните 20 минути. В 71-ата минута Жул Кейта изравни с удар от 12-13 метра, след като Каули Оливейра не успя да изчисти добре с глава на предната греда центриране от корнер от дясно на Тиаго Родригес.

Три минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат. Кери шутира от левия ъгъл на наказателното поле, Стоянов изби към Григоре, който се забави, топката му беше отнета от Санкаре, който отблизо я прати в мрежата за 2:1.

В 81-ата минута ЦСКА-София можеше да реши всичко. Али Соу отне на Сисиньо пред наказателното поле, напредна, финтира и Григоре и шутира от 15 метра, но право в тялото на вратаря Владислав Стоянов.

Две минути по-късно Лудогорец изравни. Резервата Ихинио Марин стреля от около 25 метра, топката се отклони леко от Пламен Гълъбов и влетя в мрежата на ЦСКА-София за крайното 2:2.

В следващия кръг от Първа лига ЦСКА-София гостува на Локомотив (Пловдив). Срещата е насрочена за 27 септември (неделя) от 21:00 часа.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини