Спор между шофьори и униформени за фишове и знаци по бул. „Ст. Стамболов“

    От поголовни глоби с фиш на бул. „Стефан Стамболов“ в Хасково се жалвах днес шофьори от Хасково.

    Един от потърпевшите е Димитър Цветков. Мястото, на което той е паркирал още сутринта колата си по булеварда, е точно срещу математическата гимназия. Малко преди десет намерил под чистачката си Уведомление, че е нарушител, заради което е санкциониран с 20 лева.

    Цветков оспорва, защото твърди, че на мястото няма знак, че е забранено спирането и паркирането.

    Такъв знак всъщност има от дясно на булеварда, след кръстовището с бул. „Васил Левски“, в посока към автогарата.

    Ситуацията е такава, че автомобилът на Цветков е паркиран на метри от отбивка и той твърди, че е възприел това като кръстовище, а след него знак за забранено спиране и паркиране действително няма. Според полицията обаче въпросната отсечка е подстъп към жилищни сгради и на няколко метра по -нагоре дори е затворена с метална ограда, така че не се води улица, за да става въпрос за Т-образно кръстовище с бул. „Стефан Стамболов“.

    В същото време обаче и в началото на въпросната отбивка към сградите няма поставен знак, че е без изход.

    Цялата тази ситуация обърква шофьорите, които са от Хасково, а какво остава за останалите, които не са от града, казва Златко Симеонов, който живее в един от блоковете срещу Математическата гимназия. Мъжът обяснява, че най-редовно шофьори, които не са от жилищните сгради наоколо спират пред техния блок. Така места за хората, които живеят в него не остават и те са принудени най-редовно да паркират по булеварда.

    Шефът на пътна полиция в Хасково Димо Чобанов коментира, че паркиралите колите си шофьори по бул. „Стефан Стамболов“ са санкционирани правомерно.

    От Общината обещаха да проверят ситуацията и ако е необходимо да се разгледа възможността за поставянето на допълнителни знаци на постоянната комисия по ТСУ и транспорт.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Го
      гост
      36 -10
      18:01, 21 сеп 2020
      И защо трябва да е забранено паркирането там, за да може да пишат глоби ли?
    • 2
      Кр
      Краси
      86 -1
      18:04, 21 сеп 2020
      И по този повод да попитам, защо не се санкционират нарушителите по бул. Раковски до заведението,, Пещите,, по ул. Добруджа е ужас кара се винаги в едното платно, до Ин каса е същото... Нещо май май намирисват нещата, избирателно се пишат фишове. На едни места може на други не може. Мадам Мадомов стани вече полицай де.
    • 3
      Ъ,
      ъ,ъ
      39 -5
      18:05, 21 сеп 2020
      Нещо не схващате правилно: Шофьорите искат да има повече места за паркиране, а не да се слагат знаци че там не може да се паркира.Знаци и глоби е най елементарното.Много е по важно да проявите разбиране към гражданите и да им осигурите повече място за безплатно паркиране.Ето по това се отличаваме от цивилизованите държави.Не че в България се събират малко пари, много се събират.Проблема е, че не се изразходват правилно и много се краде.Където и да отидеш в чужбина всяко дори и по малко градче иска да има собствен облик, дава се път на изкуството, има например статуи на кръговите ... подпорните им стени дори са направени интересни и красиви.Защо в Хасково няма такова нещо?Проумейте го без изкуство животът е скучен.Дайте път на младите да творят, да създават, да става интересен града ни и хората да се реализират.Човек не се чувства удовлетворен и търси изява, какво ви спира да раздавате пари за интересни проекти ... ей много сте зле в Общината.
    • 4
      Гр
      Гражданин
      16 -31
      18:22, 21 сеп 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ре
        реалист
        50 -1
        19:06, 21 сеп 2020
        Като искат да си свършат работата да изчистят раковска около пещите и зеленчуков пазар Иза пореден път сигнализирам че редовно през централните ни улици минават камиони-гондоли Къде са съвестните ни органи на реда??
    • 5
      За
      Запознат
      13 -1
      18:50, 21 сеп 2020
      Този т.нар подстъп към сгради се появи преди години напълно незаконно. Улицата беше затворена точно откъм Стамболов и се влизаше откъм ЖП блока. После се направи тази незаконна връзка с улицата, даже се вижда пресичането на градинката. Ама при бате Гошо беше така- плащаш и готово
    • 6
      Уш
      Ушев
      32 -8
      18:58, 21 сеп 2020
      Трябва да се пълни хазната,такава е заповедта на Вожда.Глобяват се най-вече обикновените граждани а тези със скъпите лимузини на се закачат.
    • 7
      Аз
      аз
      21 -2
      20:12, 21 сеп 2020
      Трябва да е навсякъде така. Онзи ден стоят полицаите срещу училище " Васил Левски" и нищо не правят. И от двете страни има знаци за забранено спиране, но на тях не им пука. Вместо да санкционират неправилно спрелите и да освободят движението, каквото им е задължението. Всички родители спират на забраненото там, за тях няма ли санкции, да попитам. А какво ще кажете за всички коли пред зала " Спартак" - денонощно. Да изброявам ли още г-н Чобанов, или вие си ги знаете. Просто не искам нищо друго освен да си вършите работата, за която сте наети.
      • 25
        2551
        6 -5
        11:01, 22 сеп 2020
        А бе шебек ти деца нямаш ли???Къде да спрем да ги оставим до училище???Аман от будни граждани като теб!!!
    • 8
      До
      До защото
      17 -3
      20:54, 21 сеп 2020
      Ядат едни други хора в Пещите, не са полицаите.
      • Ня
        Някой
        2 -1
        14:20, 22 сеп 2020
        Много правилен коментар. В р-т "Пещите" не се хранят полицаите а хора от "Голямото добро утро". Вие не сте добре - - ще отидат полицаите да обядват там, че то веднага Узунов ще им сложи отрова в яденето или някакво разхлабително да се посерат после!
    • 9
      Шо
      Шофьор
      17 -3
      21:01, 21 сеп 2020
      По този булевард освен паркирани коли а и пешеходците се движат по пътното платно въпреки хубавите тротоари. Да вземат и тях малко да глобят да се научат да се движат правилно.
      А на раковска пред ресторант пещите е винаги задръстено от спрени коли и то почти денонощно а отзад има паркинг зад ресторанта! Там защо не се взимат мерки и не се глобяват спрелите коли ???
    • 10
      Iv
      ivan
      13 -1
      21:25, 21 сеп 2020
      Ами на бул , Васил Левски как е, паркирани коли отпред, отзад зад блоковете паркинга празен.
    • 11
      Тт
      Тт
      14 0
      22:01, 21 сеп 2020
      В тъпия ни градец всичко е направено да е гадно на хората. Кметовете де ги избираме много бързо забравят за хората.
    • 12
      55
      55555
      11 -2
      22:15, 21 сеп 2020
      кърджелиска тече вече ЧЕТЕРИ месеца кои ще бъди глобен или усъден за това безхаберие на държавните служители!!!!!!!!!!!!!
    • 13
      Ni
      NIKO
      3 -3
      12:51, 22 сеп 2020
      Според мен целта на глобите е да се "отпуши" бул.Ст.Стамболов. Похвално!!! Браво!!! Но пак се връщаме на темата за "пещите", пазара,съединение около автогарата. Тези три улици са мнопго по-натоварени от Ст.Стамболов.нека от там започнат с глобите!!!На автограта има стоянка за таксита, защо е необходимо и на булеварда да има?!?! Имаше някаква си "комисия" в общината?! Ами да си свърши работата въпросната комисия!
      • Jo
        John
        0 0
        10:30, 23 сеп 2020
        какво точно се цели с това отпушване, да карат с 90 покрай училището ли, това ли е целта?!
    • 14
      Тъ
      Тъпите...
      2 0
      10:38, 23 сеп 2020
      ....каунье спират където им изнася!Да не би случайно да му се разтресе дебелия ***,ако направи 5 крачки!Глоби до спукване!

    Случаен виц

    Последни новини