Шоколадов кекс с крем Брюле

Шоколадов кекс с крем Брюле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и застелете с хартия за печене, след което намазнете тава с размери 20/20 см.

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В съд на котлона, на водна баня, разтопете натрошения шоколад и маслото, след което ги оставете хубаво да изстинат.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете ванилията. Постепенно добавете и разбъркайте с шоколадовата смес. След нея следва да добавите брашняната смес. Разбъркайте внимателно с шпатула и накрая прибавете и орехите.

Изсипете сместа в подготвената тавичка, загладете и сложете да се пече за около 30 минути. Проверете накрая готовността с клечка. Готовият сладкиш оставете да се охлади в тавата.

За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и бъркайте на котлона, докато клокне. Щом кремът леко се сгъсти, го свалете и добавете към него предварително набъбналия и разтопен желатин.

Оставете да се охлади добре. Разстелете го върху сладкиша и оставете за 2-3 часа да се стегне. Вариант 2: Сипете крема в шприц или пош с тънък накрайник и вкарайте крема в произволни места от кекса.

Оставете на студено за 2-3 часа. Залейте отгоре с шоколадова глазура, разбъркана с 1 с.л. сметана. Оставете и тя да се охлади и поднесете шоколадовия кекс с крем Брюле, нарязан на парчета.

Източник: gotvach.bg

Последни новини