17 °C

Младият поет Антон Атанасов представя "Вяра до кръв" в Димитровград

Младият поет Антон Атанасов от Хасково ще представи днес в Димитровград втората си книга  – „Вяра до кръв“.

След успешната премиера в читалище“Заря“ в Хасково в началото на м. септември, възпитаникът на математическата гимназия в града на Богородица, сега студент в Историческия факултет на СУ“Св.Климент Охридски“, избра именно Димитровград за следващото представяне на своята книга.

Това е едно истинско българско патриотично четиво, базирано изцяло на родовата памет и историята на тракийските българи, чийто наследник е Антон. В книгата ще видите усетите много силен дух и завръщане към корените. Защото камъкът си тежи на мястото, нали?

Антон е заместник-председател на Гражданско сдружение “Родопско утро“, обединяващо млади поети от Хасковска и Кърджалийска област. Активен участник в културния и обществен живот на Хасково и региона. Лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизация, организатор на историческа конференция “Съдбовните дати в българската история“, с участието на преподаватели историци от различни български университети, провела се в Хасково със съдействието на Областната администрация.

„Вяра до кръв“ е втората му книга, предишната си стихосбирка издава през 2018г. с името “Мъки по България“. Антон вече 10 години е част от Танцов ансамбъл “Южняци“ – Хасково.

Представянето на книгата ще се състои на 24 септември 2020г. от 17:30ч. в лятната градина на Градска библиотека "Пеньо Пенев" в Димитровград. Слово за автора ще произнесе Добромир Зафиров, а организатори на събитието са Гражданско сдружение “Родопско утро“ - Хасково, ГБ “Пеньо Пенев“ – Димитровград и НЧ “Култура“ 2002 - Димитровград.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  Антон Атанасов
  3 0
  11:37, 24 сеп 2020
  Благодаря за подкрепата! За мен е чест книгата ми да бъде представена в Димитровград!

Хороскоп за 19.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъда свързана с много отговорности и е възможно доста да ви натовари. Хубавото обаче е че хората около вас са източник на много приятни емоции, които ще неутрализират напрегнатостта ви. Очаквате нещо важно, но най-вероятно няма да го получите в рамките на този ден. Имайте повече търпение в личен план, където от вас се очаква да предприемете нещо.
19 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
19 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С лекота ще преодолявате всякакви мисловни предизвикателства. Обучаващите се и хората на науката ще имат особен импулс днес. С лекота ще отхвърляте камари от запланувани задачи. Ще защитите смело творческите си идеи. Не приемайте насериозно, ако чуете остри думи по свой адрес. Концентрирайте се . Предстои да се покажете в най-бляскавата си светлина в професионалното поприще.
19 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес най-вероятно ще ви се наложи да се занимавате с доста задачи, които не сте планирали. Това едва ли ще е в състояние да ви притесни. Вие сте от хората, които умеят да се справят с всяка ситуация. Предстоят ви изненади, свързани с личните ви очаквания относно определено събитие. Въздържайте се от прибързани коментари.
19 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Високото ви самочувствие ще бъде забелязано от всички наоколо. Уверени сте в себе си и не се поддавате на чужди влияния, а предпочитате да следвате собствените си планове. Добре е все пак да не се дистанцирате от хората, които държат на вас. Семейството ви очаква вашето внимание.
19 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Планирате много задачи, но и по-малко да свършите, пак ще останете доволни. Помислете за спокойствието и здравето си, всяко натоварване може да доведе до изтощение. Имате желание да се намесите в повече сектори и направления, но преценете добре възможностите си. Обърнете внимание на детайлите в пряката си работа, те са важни.
19 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате уверено и точно и това ви приближава към успешния завършек на важно за вас начинание. Стилът ви е неподражаем и максимално ефективен. С напълно основателно самочувствие можете да напишете учебник за предприемачи.
19 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основните ви занимания днес ще са свързани предимно с приключване на започнат проект, както и със стартирането на друг, мащабен и печеливш. Бъдете внимателни, възможни са недоразумения от технически характер. Нечия съпротива ще ви се отрази неблагоприятно на настроението.
19 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вдъхновени от добри сили ще работите по нови и важни неща, доказвайки качествата и уменията си. С полезните си контакти ще задълбочите познанията си в интересуващите ви сфери, доближавайки се по този начин най-близко до желаната цел. За едни тя е свързана с професионалното им израстване, други са привлечени от нова личност или материална привилегия.
19 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Дайте предимство на това, което е важно сега за вас и не започвайте много задачи на веднъж. Значимостта на очаквано от вас събитие ще повиши притесненията ви, но ще се справите. Предвид отговорността ви отсега е ясно, че ще се справите, приобщавайки към работата си и други хора.
19 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията ви днес, професионални или лични, ще ви носят добро самочувствие. Отлично представяне на изпити или интервю за нова работа. Романтични срещи и контакти. Положителни резултати, ако проявите смелост и отстоявате докрай тезата си. Бизнеса ще претърпи преустройства.
19 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Не преживявайте толкова сътресенията в личния си живот. Вярно е, че се чувствате неразбрани и отхвърлени. Помислете за коренна промяна в поведението си, ориентирана към по-голяма заинтересованост към чувствата и вълненията на околните. Всяко страдание е връщане назад, за да потърсим грешките си и да се поучим от тях.
19 окт 2020
Последни новини