Младият поет Антон Атанасов представя "Вяра до кръв" в Димитровград

Младият поет Антон Атанасов от Хасково ще представи днес в Димитровград втората си книга  – „Вяра до кръв“.

След успешната премиера в читалище“Заря“ в Хасково в началото на м. септември, възпитаникът на математическата гимназия в града на Богородица, сега студент в Историческия факултет на СУ“Св.Климент Охридски“, избра именно Димитровград за следващото представяне на своята книга.

Това е едно истинско българско патриотично четиво, базирано изцяло на родовата памет и историята на тракийските българи, чийто наследник е Антон. В книгата ще видите усетите много силен дух и завръщане към корените. Защото камъкът си тежи на мястото, нали?

Антон е заместник-председател на Гражданско сдружение “Родопско утро“, обединяващо млади поети от Хасковска и Кърджалийска област. Активен участник в културния и обществен живот на Хасково и региона. Лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизация, организатор на историческа конференция “Съдбовните дати в българската история“, с участието на преподаватели историци от различни български университети, провела се в Хасково със съдействието на Областната администрация.

„Вяра до кръв“ е втората му книга, предишната си стихосбирка издава през 2018г. с името “Мъки по България“. Антон вече 10 години е част от Танцов ансамбъл “Южняци“ – Хасково.

Представянето на книгата ще се състои на 24 септември 2020г. от 17:30ч. в лятната градина на Градска библиотека "Пеньо Пенев" в Димитровград. Слово за автора ще произнесе Добромир Зафиров, а организатори на събитието са Гражданско сдружение “Родопско утро“ - Хасково, ГБ “Пеньо Пенев“ – Димитровград и НЧ “Култура“ 2002 - Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Антон Атанасов
    4 0
    11:37, 24 сеп 2020
    Благодаря за подкрепата! За мен е чест книгата ми да бъде представена в Димитровград!

Още новини

Последни новини